Kao odgovor na manjak specifičnih znanja vezanih za mrežne tehnologije, Recro-Net d.o.o. Sarajevo otvorio prvi Cisco Learning centar u BiH

30.04.2009. 14:52 / Izvor: eKapija.ba
Kao odgovor na manjak specifičnih znanja vezanih za mrežne tehnologije, Recro-Net d.o.o. Sarajevo otvorio prvi Cisco Learning centar u BiH

Recro-net, vodeća ICT kompanija u području umrežavanja, sigurnosnih i sistem integracijskih rješenja s djelovanjem i korisnicima u Bosni i Hercegovini, 29. aprila 2009. godine upriličila je svečano otvorenje Cisco Learning centra, jedinog na području Bosne i Hercegovine.

Direktor kompanije Recro-net, Haris Ćeremida je u obraćanju prisutnima izrazio svoje zadovoljstvo otvarenjem ovog savremenog edukativnog centra, te istakao da snaga ove kompanije počiva na znanju i iskustvu njenih djelatnika.

"Ovaj edukacijski centar je nastavak Recro-Netove tradicije koja je prije nekoliko godina pokrenuta u Zagrebu i trenutno smo jedini learaning centar u BiH, dakle zvanični centar za promoviranje Ciscovih tehnologija i pripreme za Ciscovu certifikaciju", istakao je Ćeremida.

Prema njegovim riječima, ovo je specifičan centar koji će biti posvećen obrazovanju stručnjaka na području korištenja, projektiranja i implementacije mrežnih rješenja. Riječ je o petodnevnim, usko specijaliziranim i intenzivnim kursevima gdje će polaznici raditi na originalnoj Cisco laboratoriji čija vrijednost premašuje cifru od 100.000 maraka.

Haris Ćeremida

Korisnici ovih specijalističkih kurseva su najčešće stručnjaci iz područja internet telekom providera, velikih kompanija, državne uprave i lokalne samouprave, finansijskih i osiguravajućih društava, malog i srednjeg poduzetništva, odnosno firme koje su u posjedu većih mreža.

Recro-Net je osnovan 2003. godine kao odgovor na manjak specifičnih znanja vezanih uz mrežne tehnologije s ciljem i vizijom da na tom području postane vodeća kompanija u Bosni i Hercegovini i regiji.

Danas Recro-Net nudi sveobuhvatna ICT rješenja namijenjena velikim i srednjim informacijskim sistemima temeljena na opremi vodećih svjetskih ponuđača kroz tehnološka rješenja prilagođena svakom specifičnom sistemu i potrebama korisnika.

Recro-Net svoju ponudu zasniva na strateškom partnerstvu sa svjetskim ponuđačima IT opreme kao što su Cisco Systems, Microsoft, HP, IBM, Tandberg, Symantec, Arbor, Compuware, Open Trust, EMC, a od 2004. godine ova kompanija je Ciscov Gold Partner, što je najveći parnterski status koji je sa ovom kompanijom moguće ostvariti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti