KAPIS Tvornica kabela Tomislavgrad i Elektroprivreda BiH potpisali Ugovor o isporuci robe vrijedan 6,9 mil KM

05.11.2008. 08:53 / Izvor: Fena
KAPIS Tvornica kabela Tomislavgrad i Elektroprivreda BiH potpisali Ugovor o isporuci robe vrijedan 6,9 mil KM

Direktor KAPIS Tvornice kabela Tomislavgrad Predrag Čović i generalni direktor Elektroprivrede BiH (EPBiH) Amer Jerlagić 04.11.2008. godine su u Sarajevu potpisali Ugovor o isporuci 2.500 km samonosivih kabelskih snopova (SKS) za potrebe elektrodistribucija Elektroprivrede BiH, u vrijednosti 6.936.530 KM.

Potpisivanjem ovog ugovora nastavljena je izuzetno uspješna saradnja ovih dvaju renomiranih tvrtki koje će tokom tekuće godine ostvariti ukupan promet od oko 11,2 miliona KM kroz četiri ugovora o isporukama raznih vrsta kabela i užadi.

Kako se navodi u saopćenju KAPIS-a, svi poslovi dobiveni su na međunarodnim javnim natječajima i u skladu s procedurama iz Zakona o javnim nabavkama.

"Ovo je za našu tvornicu vrlo bitan događaj jer smo potpisom ugovora osigurali popunjenost naših proizvodnih kapaciteta i posao za naših 220 radnika u narednih nekoliko mjeseci. Ovim ćemo ublažiti negativne posljedice ekonomske krize koja se reflektira i na našem području kroz smanjenje investicija i smanjenjem potražnje za kabelima. Isto tako realizacijom ovog ugovora dobivamo dodatne potrebne reference za sudjelovanje na inozemnim javnim natječajima za isporuke kabela do 1 kV", izjavio je direktor KAPIS Tvornice kabela Tomislavgrad Predrag Čović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti