Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Klas pokrenuo proizvodni pogon u Srebrenici

10.08.2014. 12:47 / Izvor: eKapija.ba

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Klas d.d. Sarajevo pokrenula je pogon za proizvodnju tjestenine u Srebrenici.

"Srebrenica je prvi grad u BiH koji sam zajedno sa saradnicima posjetio nakon što sam u martu ove godine imenovan za direktora Klasa. Pripreme za pokretanje proizvodnje trajale su svega nekoliko mjeseci, koliko je bilo potrebno da Klasov tim tehnologa i drugih stručnjaka stvore uvjete za početak rada pogona. Naša opredjeljenost da pomognemo Srebrenici na način da otvaramo radna mjesta je vrlo čvrsta. Nadamo se da ćemo i uspjeti u tome", riječi su Rusmira Hrvića, direktora kompanije Klas d.d. Sarajevo.

Projekat otvaranja Klasovog pogona u Srebrenici realiziran je na prijedlog Udruženja "Žene Srebrenice" u saradnji sa privrednim odjelom Općine Srebrenica i općinskim načelnikom Ćamilom Durakovićem.

Tjestenina pod zajedničkim brandom "Klas i Moja mama" proizvodit će se za bosanskohercegovačko tržište, a uskoro se očekuje i izvoz tjestenine iz Srebrenice i na inozemna tržišta.

Pogon za sada u testnom periodu upošljava ukupno pet radnika. Plan je da pogon vremenom preraste u tvornicu.

"Počet ćemo sa tjesteninom. Međutim, postoji mogućnost proširenja proizvodnog asortimana i na neke nove programe koje Klas svakako ima u planu razvijati, a što je kompatibilno potencijalima srebreničkog kraja i kapacitetima primarne poljoprivredne proizvodnje koja je zasupljena u Srebrenici", završava Hrvić.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti