Kompanija "Autoprevoz" planira rekonstrukciju autobuske stanice u Banjoj Luci

27.08.2008. 09:38 / Izvor: Nezavisne novine
Kompanija 'Autoprevoz' planira rekonstrukciju autobuske stanice u Banjoj Luci

Na autobuskoj stanici planirana je sanacija, kojom je predviđena rekonstrukcija samog objekta stanice kao i perona za doček autobusa. Trenutno se radi na stvaranju tri idejna rješnja, a grad će odlučiti o tome koje će ponuđeno idejno rješnje biti najprihvatljivije.

"Stanica bi trebalo da bude na dva nivoa, tako da na gornjem budu službene prostorije, a ispod ćemo izvršiti sanaciju prostorija za putnike, šaltera za prodaju karata i informacije", rekao je Goran Starčević, izvršni direktor Autobuske stanice.

On je dodao da je u planu i obavljanje kompletne sanacije eksterijera stanice, odnosno prostora za pristanište autobusa.

Starčević je istakao da je u posljednjih godinu dana bilo značajnih ulaganja u stanicu, izdvojivši renoviranje restorana i sanitarnih prostorija. Prema njegovim riječima, čistoću održava deset radnika.

Dragoslav Mihajlović, direktor "Autoprevoza", nije mogao precizirati koliko će novca biti uloženo u sanaciju.

"Izvjesno je da će se u dogledno vrijeme izvršiti rekonstrukcija, a o investicijama će odlučiti Upravni odbor. Jedini investitor biće `Autoprevoz`", kazao je Mihajlović.

Stevo Kelečević, direktor Turističke organizacije (TO) grada, kaže da je autobuska stanica u jako lošem stanju, dodajući da je TO i ranije predlagala da se nešto uradi kako bi njen izgled bio poboljšan.

"Sa stanice svakodnevno otputuje veliki broj putnika, a zbog njenog izgleda kvari se utisak o gradu", zaključio je Kelečević.

Na autobuskoj stanici mjesečno kartu kupi oko 30.000 putnika.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti