Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Kompleks Banje Dvorovi: Za ambiciozan plan razvoja potrebno 14,5 miliona KM

Kompleks Banje Dvorovi u Bijeljini ima ambiciozan plan izgradnje akva-parka, spa-centra i novog hotela za čiju je realizaciju potrebno 14,5 miliona KM.

26.04.2014. 08:31 / Izvor: SRNA

Kompleks Banje Dvorovi u Bijeljini ima ambiciozan plan izgradnje akva-parka, spa-centra i novog hotela za čiju je realizaciju potrebno 14,5 miliona KM.

Idejno arhitektonsko-urbanističko rješenje za razvoj Banje Dvorovi u ponedjeljak, 28. aprila, biće predstavljeno odbornicima Skupštine grada.

Za plan izgradnje druge faze novog hotela sa 5.500 metara kvadratnih prostora potrebno je pet miliona KM, a spa centar sa zatvorenim i polunatkrivenim bazenom, kongresnom salom i apartmanima koštao bi oko 2,6 miliona KM.

Za planirani akva-park sa šest otvorenih bazena potrebno je obezbijditi 2,3 miliona KM.

Uz ove sadržaje, modernizovani turistički i zdravstveni kompeks imao bi i sportsko-rekreativni centar sa bazenom, čija bi izgradnja koštala 2,4 miliona KM.

Nešto manje novca, ukupno oko 1,2 miliona KM, potrebno je za planiranu izgradnju bungalova, sportskih terena, trim-staza i parkinga.

Od gradskih odbornika očekuje se da analiziraju ponuđeno idejno rješenje kompleksa Banje Dvorovi i eventualno izvrše neke korekcije.

Okvirna tržišna vrijednost postojećih nepokretnosti Banje Dvorovi procijenjena je na 12,5 miliona KM, a riječ je o hotelu sa 114 ležajeva, pet otvorenih bazena i sportskim terenima.

Ova banja više od 50 godina koristi geotermalne izvore vode kojima obiluje regija Semberije.

Foto: rekreacija.ba

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti