Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Kompletirana lista kandidata za izvršne direktore Elektroprenosa BiH

21.03.2014. 16:09 / Izvor: Fena

Upravni odbor "Elektroprenosa BiH“ utvrdio je danas na sjednici u Banjoj Luci listu s imenima pet izvršnih direktora ove zajedničke kompanije za prenos električne energije - potvrdio je generalni direktor Matan Žarić.

Cvjetko Žepinić (Banja Luka) predložen je za izvršnog direktora za rad i održavanje, Alaudin Alihodžić (Sarajevo), izvršni direktor za investicije, Mila Bule (Čapljine), izvršna direktorica za finasije, Nedžad Numić (Mostar) predložen je za izvršnog direktora za pravne poslove i Vinko Đurašinović (Banja Luka) je predložen za izvršnog direktora za kadrovske poslove.

Žarić je u izjavi novinarima, nakon sjednice Upravnog odbora "Elektroprenosa BiH“ rekao da će spisak s imenima ovih kandidata biti potvrđen na narednoj sjednici Skupštine akcionara te oni nakon toga preuzimaju dužnost.

Naredna sjednica Upravnog odbora "Elektroprenosa“ najavljena je za srijedu, na kojoj će, između ostalog, biti i odluka o rasporedu dobiti i planovima investiranja, a nakon toga za desetak dana bi se mogla održati i sjednica Skupštine akcionara.

Potvrdio je da je dobit "Elektroprenosa BiH“ oko 330 miliona KM, od kojih je i dio za investicije, a mogla bi biti operativna u narednih sedam dana.

Predsjednik Upravnog odbora ove kompanije Branko Baroš potvrdio je novinarima da je danas usvojen plan zapošljavanja za ovu godinu, odnosno oko 90 novih radnika i pripravnika, svih profila.

Baroš je podsjetio da u proteklih 5-6 godina nije vršeno zapošljavanje i da postoji problem kadrovske strukture u poslovanju.

Na sjednici Upravnog odbora utvrđen je i pravilnik o priključku, a uputili su zahtjev za korekcije tarife za prenos električne energije DERK-u.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti