KPK Tuzla sa više od 30 izlagača iz TK na Sajmu privrede u Sarajevu

05.12.2018. 13:16 / Izvor: Akta.ba
KPK Tuzla sa više od 30 izlagača iz TK na Sajmu privrede u Sarajevu

Kantonalna privredna komora Tuzla i ove godine je uspjela obezbijediti izložbeni prostor na sajmu u Sarajevu.

Sajam privrede, poljoprivrede, zanatstva i roba široke potrošnje, na kojem su izloženi proizvodi 227 izlagača, otvoren je u srijedu Sarajevu. Pod motom "Domaći proizvod u službi građana Bosne i Hercegovine" Centar Skenderija, odnosno Sarajevski sajam organizovao je Sajam privrede, poljoprivrede, zanatstva i roba široke potrošnje koji traje do 7. decembra.

Kantonalna privredna komora Tuzla i ove godine je uspjela obezbijediti izložbeni prostor na sajmu u Sarajevu. Riječ je o 4. sajmu privrede i 42. sajmu roba široke potrošnje. 

 

"Zahvaljujući izvanrednim odnosima sa Direkcijom sajma, obezbijedili smo izuzetno kvalitetan prostor, na izvanrednoj poziciji i biljezimo jedan od zapaženijih sajamskih nastupa. Zajedničku postavku pod nazivom Privreda TK čini vise od 30 izlagača, firmi članica Komore. Potvrda je i ova aktivnost, i ovaj sajamski nastup koji je za naše članice besplatan, isplativosti članstva u Komori", kazao je Dino Kalesic, rukovodilac sektora za promociju, regionalnu saradnju i odnose sa javnostima u KPK Tuzla.

Ujedno je pozvao one privredne subjekte koji se do sada nisu učlanili u Komoru, da to sada učine. 

"Sajmom u Sarajevu KPK Tuzla  završavamo sajamske aktivnosti za ovu godinu, a 2019. otvaramo nastupom na Sajmu turizma u Beogradu", dodao je Kalesić.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti