Vijesti

KS: Izvršen inspekcijski nadzor nad radom prodajnih objekata za promet ogrijevom

16.01.2009. 11:14 / Izvor: Fena

Kantonalni tržišni inspektori izvršili su 15.01.2009. godine inspekcijski nadzor nad radom prodajnih objekata za promet ogrijevom na području Kantona Sarajevo.

Cilj ove kontrole je utvrđivanje sadašnjih maloprodajnih cijena ogrijeva kako bi se vršila komparacija sa cijenama iz protekle godine.

Inspekcijskim nadzorom je kontrolisano nekoliko pravnih lica, JP "Sarajevo-šume", "Ogrijev-trans"d.o.o., "Drvosječa" d.o.o., "Giba-trade" d.o.o. i "Briket" d.o.o., te je utvrđeno da su evidentirane maloprodajne cijene ogrijeva u potpunosti iste kao i cijene u protekloj godini.

Samo u jednom slučaju evidentirano je povećanje cijene uglja za 10 KM zbog povećanja njegove nabavne cijene.

Sve cijene su utvrđene u istaknutim cjenovnicima, evidentirane kroz kalkulacije i trgovačke knjige prometa na malo izražene u metrima kubnim ili prostornim metrima, te na kontroliranim skladištima ima dovoljno ogrijeva i momentalno ne postoji veći interes potrošača za ovim proizvodom, saopćeno je iz Odjeljenja tržišno-turističke inspekcije Ministarstva privrede Kantona Sarajevo.

PODIJELI:

TAGOVI:

ogrevno drvo

trgovina

ugalj

privreda

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti