Lukavački Lović & Co izrađuje tepsiju za najveći burek na svijetu

27.09.2017. 08:11 / Izvor: Akta.ba

Tuzla gastro show biti će održan 14. oktobra na Trgu Slobode u Tuzli za kada je planirano napraviti najveći burek na svijetu.

Lović & Co Lukavac započeo je izradu tepsiju dimenzije 6x6 metara za potrebe manifestacije "Tuzla gastro show" kada će se praviti najveći burek na svijetu, saopšeno je na jučer održanoj konferenciji za medije.

Tuzla gastro show biti će održan 14. oktobra na Trgu Slobode u Tuzli za kada je planirano napraviti najveći burek na svijetu.

"Nama je izuzetna čast što smo imali priliku priključiti se jednom ovakvom projektu koji za cilj ima promovisanje naših proizvoda, ali isto tako i pokazati da ne postoji bilo kakav posao koje naše kompanije ne mogu uraditi. Tepsija će biti prečnika šest metara i biće izrađena od lima debljine jedan milimetar, dok je težina tepsije preko 100 kilograma. Sastoji se iz 21 segmenta i biće montirana na Trgu Slobode. Izrada tepsije počinje danas i trajat će dva do tri dana", izjavio je Edis Lović za Lukavački.ba.

Cilj projekta je kvalitetna promocija domaćih firmi i proizvoda, a realizuje ga Kreativa marketing uz učešće domaćih kompanija.

"Učesnici u projektu su sve domaće kompanije što znači da mi u suštini imamo i jednu kvalitetnu promociju domaćih firmi i proizvoda. Pored bureka za koji će biti zadužen restoran Saranda, pravićemo i najveću porciju ćevapa, takozvanu 'hiljadarku' koristeći proizvode mesne indrustnje Semić i brašno Mlin Nezić. Ćevabdžinica Limenka, jedna od najstarijih ćevabdžinica u Tuzli će pripremiti popularnu 'hiljadarku', dok će pekara Hukić pripremiti epinu", izjavio je Hazim Mujčinović.

Svoj dolazak u Tuzlu da "pokajmači burek" među prvima je potvrdio i trener svih trenera, Ćiro Blažević.

Tuzla gastro show će obilovati bogatim zabavnim programom, a organizatori će pokušati okupiti 100 harmonikaša koji će svirati sevdah uz preko 700 učesnika KUD-ova.

Prema najavi organizatora, biće ovo prilika i da se se dodijele priznanja za iskazani patriotizam i humanizam. Zlatarna Korzo iz Tuzle već priprema 'zlatno zmajevo srce' koje će biti dodijeljeno Edinu Džeki, Vedadu Ibiševiću, Halidu Bešliću, Ćiri Blaževiću i Zvjezdanu Misimoviću.

Inače, pokrovitelji manifestacije su Vlada TK, Grad Tuzla i Turistička zajednica TK.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti