Mađarska spremna pomoći u otkupu MOL-ovih dionica Ine

29.11.2017. 13:20 / Izvor: HRT
Mađarska spremna pomoći u otkupu MOL-ovih dionica Ine

Premijer Plenković u Budimpešti se sastao s mađarskim predsjednikom Vlade Viktorom Orbanom.

Premijer Andrej Plenković u Budimpešti se sastao s mađarskim predsjednikom Vlade Viktorom Orbanom. Otvorenih pitanja svakako ima, ali ne smijemo dozvoliti da utječu na dugogodišnje dobre odnose između Zagreba i Budimpešte - opći je zaključak nakon više od sat vremena razgovora hrvatskog premijera s mađarskim domaćinom. 

Uz uskraćivanje potpore članstvu Hrvatskoj u OECD-u, otkup dionica INA-e od MOL-a svakako je najvažnije otvoreno pitanje između Hrvatske i Mađarske, a obojica su premijera dali naznaku kako bi se ono konačno moglo razriješiti. Najavili su i konkretne projekte poput energetske suradnje, obnove mostova na Dravi, jačanja položaja hrvatske manjine u Mađarskoj i nastavku izgradnje koridora VC.

"Naš je pristup da se fokusiramo na ono što je dobro, a da kroz dijalog riješimo neka naslijeđena pitanja koja su otvorena i mislim da smo na tom tragu u cijelosti suglasni", izjavio je premijer Andrej Plenković.

"Što se tiče INE i Mola čuli ste da je Mađarska spremna pomoći proces da Hrvatska otkupi Molove dionice u INi, mi na tome radimo, politička volja je jasna", dodao je premijer. Zadovoljan je povećanjem trgovinske razmjene - više od 500 tisuća Mađara je i ove godine, uključivši predsjednika Vlade bilo u Hrvatskoj. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti