Novi tender: GRAS 'obnavlja' vozni park sa još sedam polovnih trolejbusa

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Novi tender: GRAS "obnavlja" vozni park sa još sedam polovnih trolejbusa

03.10.2019. 12:54 / Izvor: Akta.ba

KJKP GRAS d.o.o. Sarajevo raspisalo je novi tender za nabavku sedam rabljenih, polovnih zglobnih trolejbusa za javni gradski prevoz, saznaje Akta.ba.

Procijenjena vrijednost javne nabavke (bez uključenog PDV) je 700.000,00 KM.

U skladu sa članom 64. Zakona kriterij za dodjelu ugovora je ekonomski najpovoljnija ponuda.

"Ponude se ocjenjuju na osnovu sljedećih kriterija, s tim da cijena ponuđena na bazi isporuke predmeta nabavke DDP sjedište ugovornog organa, što znači da su uračunati transportni i svi ostali troškovi vezani za dopremanje vozila na naznačenu lokaciju osim troškova registracije. Najstarije ponuđe novozilo može biti proizvedeno1997. Godine, a minimalni garantni rok je dva mjeseca", navodi se u tenderskoj dokumentaciji. 

Također, trolejbusi moraju biti izrađeni tako da imaju što manju težinu i potrošnju energije, da su pouzdani i lako se održavaju, a da nude mnoge prednosti vezane za zaštitu okoline.

Podsjetimo, KJKP GRAS je u aprilu ove godine pustilo u promet također sedam polovnih trolejbusa marke HES koji mogu primiti po 160 putnika.

Isporučilac prve ture trolejbusa bila je tuzlanska firma GN COMPANY d.o.o. Tuzla. Vrijednost prvog tendera bila je 700.000 KM, odnosno 818.099 sa PDV-om.

Osim trolejbusa, KJKP GRAS i Ministarstvo saobraćaja KS jučer su saopćili da je u Sarajevo stiglo deset, također polovnih, zglobnih autobusa. 

Vrijednost nabavljenih autobusa je 788.875,00 KM, a isporučila ih je firma UBE STORE d.o.o. Tuzla.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti