Odobreno 40.000 KM za novoosnovana preduzeća i obrte u TK

07.11.2017. 13:22 / Izvor: Akta.ba
Odobreno 40.000 KM za novoosnovana preduzeća i obrte u TK

​Vlada Tuzlanskog kantona usvojila je nekoliko odluka o odobravanju novčanih sredstava s pozicije Podrška razvoju kantona za 2017. godinu.

Vlada Tuzlanskog kantona usvojila je nekoliko odluka o odobravanju novčanih sredstava s pozicije Podrška razvoju kantona za 2017. godinu.

Ovim odlukama kantonalna vlada je odobrila 40.000 KM novoosnovanim malim i srednjim preduzećima te obrtima registriranim na području ovog kantona.

Ministar razvoja i poduzetništva TK Osman Puškar izjavio je na konferenciji za medije nakon sjednice Vlade da su ova sredstva namijenjena novoosnovanim preduzećima i obrtima za kupovinu alata i drugih osnovnih elemenata za rad.

Cilj ovog programa je, kako je istakao, održivost malih i srednjih preduzeća i obrta, te poboljšanje njihovog poslovanja.

Novčana sredstva su dodijeljena na osnovu javnog poziva na koji je pristigla 31 prijava, od kojih je 25 ispunjavalo uslove, a šest ih je bilo nepotpunih ili neosnovanih.

U narednom periodu bit će organizirano potpisivanje ugovora s korisnicima ovih grant sredstava.

Vlada Tuzlanskog kantona usvojila je i Odluku o dodjeljivanju sredstava Općini Kalesija na ime finansiranja projekta Jačanje tehničkih kapaciteta za prikupljanje i odvoz otpada.

Ministar prostornog uređenja i zaštite okolice TK Hasan Fehratović istaknuo je da su ovom odlukom odobrena sredstva u iznosu od 102.000 KM za kupovinu vozila za prikupljanje čvrstog otpada.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti