Održan sedmi tradicionalni QSS Enterprise Day event

05.04.2010. 15:50 / Izvor: eKapija.ba
Održan sedmi tradicionalni QSS Enterprise Day event

U četvrtak, 01. aprila 2010. godine, u Hotelu Sarajevo je održan tradicionalni QSS Enterprise Day event. Ovaj jednodnevni event je po sedmi put organizovala domaća IT kompanija QSS, a posjetilo ga je nešto više od 200 gostiju, većinom zaposlenih u IT odjelima u finansijskom, telekomunikacijskom, privatnom i javnom sektoru.

Fokus eventa je bio na predstavljanju IT rješenja koja će omogućiti podizanje poslovanja kompanija na viši nivo, a posjetioci su mogli poslušati prezentacije vodećih IT kompanija u svijetu, kao što su Microsoft, Check Point, HP, IBM, Oracle, VMware, FalconStor, Adobe i Symantec. Priznata analitička kuća IDC Adriatics je u svojoj prezentaciji iznijela preliminarne rezultate stanja na bh. IT tržištu u 2009. godini, kao i predviđanja za 2010. godini, što je gostima bilo posebno interesantno s obzirom na to da je do ovih rezultata veoma teško doći.

Kako ističu iz QSS-a, prezadovoljni su reakcijama gostiju i učesnika, kao i samim odzivom. Činjenica da je 9 vodećih IT kompanija u svijetu prepoznalo značaj ovog eventa i odlučilo ga podržati, dovoljno govori o kvalitetu QSS Enterprise Day-a, a tradicija će zasigurno biti nastavljena i u narednim godinama.

Za goste je po završetku eventa organizovan koktel i koncert grupe Scripta, a izvučen je i dobitnik najpoželjnijeg uređaja današnjice, Apple iPad-a, što će sretnog dobitnika zasigurno učiniti jednim od prvih građana Bosne i Hercegovine kojima će ovaj uređaj biti isporučen.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti