Održana 18. Skupština Udruženja za poduzetništvo i posao LiNK Mostar

05.12.2019. 12:53 / Izvor: Akta.ba
Održana 18. Skupština Udruženja za poduzetništvo i posao LiNK Mostar

Sa članovima, preduzetnicima iz različitih privrednih grana sa područja Hercegovine, je razgovarano o poslovanju malih i srednjih preduzeća.

U Mostaru je, 02.12.2019. godine održana 18. Skupština Udruženja za poduzetništvo i posao LiNK Mostar, kojoj su prisustvovali upravni organi i članovi Udruženja LiNK.

Prof.dr. Vjekoslav Domljan, predsjednik Upravnog odbora Udruženja LiNK i Amra Vučijak, predsjednica Nadzornog odbora LiNK su ovom prilikom predstavili rad Udruženja kao i rad upravnih organa te istakli impozantne rezultate ostvarene u proteklom periodu.

Alisa Gekić, direktorica Centra usluga LiNK se osvrnula na strateške principe djelovanja, ističući kako je LiNK u proteklih 18 godina konstantno jačao svoj uticaj na polju ekonomskog razvoja. Sa prvobitnog fokusa na regiju Hercegovine, LiNK je danas proširio uticaj na područje cijele BiH te uspostavio regionalnu i međunarodnu saradnju u Jugoistočnoj i Centralnoj Evropi. Kroz članstvo u tijelima Vlade FBiH, savjetodavnim tijelima kantonalnih vlada, ministarstava i jedinica lokalne samouprave te tijelima uspostavljenih od strane Delegacije Europske unije i stranih predstavništava u BiH, LiNK je ostvario saradnju i uticaj na različite interesne skupine pred kojima zagovara i promoviše interese svojih članova tj. interese malih i srednjih preduzeća.

Sa članovima, preduzetnicima iz različitih privrednih grana sa područja Hercegovine, je razgovarano o poslovanju malih i srednjih preduzeća te preprekama sa kojima se susreću u svakodnevnom radu. Ovom prilikom identifikovani su ključni problemi MSP te usaglašeni pravci zagovaranja i podizanja svijesti prema nadležnim institucijama.

Istaknuto je kako će se LiNK u narednom periodu fokusirati na zagovaranje za bolje poslovno okruženje, socio-ekonomsku reformu i reformu obrazovnog sistema, pružanje podrške razvoju turizma kroz promociju i valorizaciju kulturne baštine, unaprijeđenje sistema upravljanja otpadom, jačanje kapaciteta nezaposlenih osoba i osoba koje žele pokrenuti vlastiti posao,, pružanje tehničke podrške novoosnovanim preduzećima, i druge aktivnosti u skladu sa strateškim ciljevima Udruženja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti