Općina Stari Grad Sarajevo umanjila naknade za isticanje reklama za 50 posto

20.03.2020. 09:03 / Izvor: Akta.ba
Općina Stari Grad Sarajevo umanjila naknade za isticanje reklama za 50 posto

Na području Općine Stari Grad Sarajevo izvršit će se umanjenje naknade za isticanje reklama i drugih reklamnih sadržaja na fasadama objekata.

Na području općine Stari Grad Sarajevo izvršit će se umanjenje naknade za isticanje reklama i drugih reklamnih sadržaja na fasadama objekata.

Ovo je još jedna u nizu mjera koju je donio Ibrahim Hadžibajrić, općinski načelnik i komandant Općinskog štaba civilne zaštite te Općinski štab civilne zaštite, a kako bi se olakšalo poslovanje privrednim subjektima u toku stanja prirodne nesreće koje je proglašeno na nivou cijele BiH.

Služba za urbanizam Općine izdavat će rješenja za isticanje reklama i drugih reklamnih sadržaja na fasadama objekata, a dio koji se tiče umanjenja cijene provodit će Služba za finansije.

"Kako ne bismo zakomplikovali procedure, Služba za urbanizam će i dalje izdavati rješenja prema utvrđenom cjenovniku, a Služba za finansije će na zahtjev stranke prilikom izdavanja fakture izvršiti umanjenje utvrđenog iznosa za 50 odsto, za navedeni period“, kazali su iz sarajevske Općine Stari Grad.

Ova odluka bit će na snazi od 15. marta do 30. aprila 2020., nakon čega će ponovo biti razmatrana situacija i donijeta odluka u skladu sa stanjem na terenu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti