Otvorena novosagrađena fabrika "SLT Enterprise"

05.06.2018. 15:58 / Izvor: Avaz.ba
Otvorena novosagrađena fabrika 'SLT Enterprise'

Za početak posao dobilo 110 radnika, a mogli bi zaposliti 500 radnika.

Povodom obilježavanja 2. juna, Dana općine Gračanica, u Industrijskoj zoni upriličeno je svečano otvaranje novosagrađene moderne fabrike muške i ženske obuće "SLT Enterprise", vlasnika Nine Sabića. Sagrađena je za manje od godinu, a raspolaže s oko 1.000 kvadrata proizvodnog prostora.

Skučeni prostor

"Prvobitno je ideja bila da sagradimo fabriku za preradu tekstila, ali smo uvidjeli da u Gračanici ima dosta kvalifikovane radne snage iz oblasti obućarstva, pa smo se orijentirali na to. Proizvodnju obuće pokrenuli smo u skučenom prostoru na 300 kvadrata i s tridesetak radnika", kaže vlasnik Šabić.

Već tada se ukazala potreba za gradnjom nove, funkcionalne zgrade, za smještaj najsavremenijih

strojeva. Nakon što su svojim sredstvima ugradili kolektore uz rijeku Sokolušu i dobili urbanističku  saglasnost, općinske su službe kompaniji građevinsku dozvolu izdale za dan.

Zahvalni Općini

"Upravo je tako i mi smo zahvalni Općini, ali izvođačima radova. Naravno, najveća zahvalnost ide našim radnicima, majstorima. Zahvaljujući njima, proizvedenu kvalitetnu mušku i žensku obuću u stopostotnom procentu izvozimo u Italiju i Njemačku. Za početak smo uposlili 110 radnika, do kraja mjeseca bit će ih 130, a do kraja godine 160. Da imamo kapacitete, mogli bismo odmah uposliti i 500 radnika", ističe Šabić.

Na usluzi poduzetnicima

Prije nego što je s mladim Adijem Junuzovićem, presijecanjem vrpce, fabriku pustio u pogon, načelnik Nusret Helić naglasio je da će općinske službe i dalje biti potpuno opredijeljene da budu na usluzi poduzetnicima. Dodao je da će Općina biti njihov partner, jer su poduzetnici ponos Gračanice.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti