Potpisan sporazum o organizovanju poslovne unije "Energoinvest Grupa"

08.04.2010. 16:02 / Izvor: Fena
Potpisan sporazum o organizovanju poslovne unije 'Energoinvest Grupa'

U poslovnoj zgradi Energoinvesta 08. aprila 2010. godine je potpisan Sporazum o organizovanju poslovne unije "Energoinvest Grupa".

Sporazum su potpisali direktor Energoinvesta d.d. Sarajevo Džemail Vlahovljak, direktor Energoinvesta - Tvornica dalekovodnih stubova d.d. Sarajevo Sead Kečo, direktor Energoinvesta - Sistemi upravljanja energijom d.d. Sarajevo Nebojša Marjanović i direktor Delinga d.o.o. Tuzla Omer Delalić.

"Osnivanje Energoinvest Grupe je izraz potrebe onih koji je osnivaju i budućih članica te grupe", kazao je Vlahovljak, napomninjući da se na ovaj način ne stvaraju kapitalne veze, već da je povezivanje interesnog karaktera.

Ideju je inicirao Energoinvest, namjera je korištenje međusobnih referenci i prednosti pojedinih članica radi zajedničkog nastupa na domaćem i inostranim tržištima, a konačni cilj ostvarivanje što većeg profita, poboljšanje vlastitog razvoja i otvaranje mogućnosti za zapošljavanje mladih stručnih kadrova u članicama Energoinvest Grupe.

"Kao društveno odgovorna kompanija smatrali smo već nekoliko godina da je potrebno da damo poticaj državnim i privatnim firmama, da se udružimo u jednu grupaciju i damo svoj znak i ime tim firmama po određenim pravilima kako bi zajedno i pojedinačno lakše nastupali na domaćem tržištu i u inostranstvu", istakao je Vlahovljak.

Energionvest se na ovaj način povezuje s firmama koje su sposobne da ih prate u poslovima sa visokim nivoom kvalitete kakve moraju imati kad se radi o Energoinvest grupaciji.

"Smatramo da bilo kakva investicija u ovoj državi, posebno kad je u pitanju ovlast elektroenergetike, neće i ne može proći bez nas", kazao je Vlahovljak .

U poslovnoj suradnji članice ove poslovne unije saglasne su da zaštićeno ime i znak te reference Energoinvesta i drugih članica "Energoinvest Groupa" koriste na način uobičajen za korištenje zaštićenog imena i znaka, navedeno je u sporazumu.

Direktori triju firmi su nakon potpisivanja sporazuma kazali da je ovo ideja koju trebaju iskoristiti i druge firme jer mogu imati velike koristi od toga. Oni će zajednički, dogovorima, analizom tržišta i svjetskih cijena lakše dolaziti do novih poslova.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti