Potpisan ugovor o izradi Strategije razvoja Trebinja

19.03.2008. 09:45 / Izvor: eKapija.ba
Potpisan ugovor o izradi Strategije razvoja Trebinja

Načelnik opštine Trebinje Dobroslav Ćuk i direktor Razvojne agencije Eda iz Banjaluke Zdravko Miovčić, potpisali su ugovor o izradi Strategije razvoja opštine čiji nacrt treba da bude pripremljen do kraja juna 2008. godine.

Po potpisivanju ugovora, kako je saopćeno, održan je i sastanak opštinske Operativno-koordinacione grupe za izradu strategije i predstavnika Ede. Na sastanku je razgovarano o metodologiji izrade dokumenta, dogovorene su naredne aktivnosti i utvrđene obaveze učesnika u ovom procesu. Predsjednik Odbora za izradu strategije, prof. dr Rade Ivanković, izrazio je očekivanje da Trebinjska strategija bude najbolja strategija u Republici Srpskoj, a direktor Ede je naglasio da priprema ovog dokumenta predstavlja poseban izazov, s obzirom na veliki značaj Trebinja kao vodećeg centra Istočne Hercegovine.

Pored aktuelnih aktivnosti na izradi Strategije razvoja opštine Trebinje, Eda je u proteklom periodu radila na kreiranju strateških planova za opštine: Laktaši, Mrkonjić Grad, Istočna Ilidža, Derventa, Modriča, Petrovo i Doboj, saopćeno je iz Razvojne agencije Eda.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti