Potpisani ugovori o banjskom liječenju boraca u KS-u

20.06.2014. 13:39 / Izvor: eKapija.ba
Potpisani ugovori o banjskom liječenju boraca u KS-u

Shodno raspoloživim sredstvima iz budžeta za ovu namjenu planirano je 725.400 KM za oko 700 članova boračke populacije,

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Faid Hećo potpisao je danas ugovore o banjskom liječenju pripadnika boračke populacije sa područja Kantona Sarajevo sa predsjednikom uprave banjskog liječilišta "Terme" Ilidža Alijom Budnjom, direktorom "Reumala" Fojnica Elvedinom Kapom i v.d. direktorom "Aquaterma" iz Olova Senadom Selimovićem. Pomenuta liječilišta odabrana su nakon provedene zakonom predviđene procedure izbora.

"Za ovu namjenu Ministarstvo za boračka pitanja KS planiralo je 725.400,00 KM zahvaljujući kojim će 790 pripadnika boračke populacije imati priliku koristiti usluge banjskog liječenja, nakon što prođu obaveznu proceduru prijave sa potrebnom medicinskom dokumentacijom kod općinskih službi za boračko-invalidsku zaštitu", istakao je ministar Hećo i dodao da je ove godine planirano nešto manje sredstava nego prošle godine, zbog problema sa punjenjem Budžeta KS.

Prema riječima predsjednika Uprave banjskog liječilišta „Terme“ Ilidža Alije Budnje, pripadnici boračke populacije iz Kantona Sarajevo imaju privilegiju da koriste usluge tri različita liječilišta od kojih svako ima svoje specifičnosti u prižanju izuzetno kvalitetnih usluga liječenja.

Direktor "Reumala" iz Fojnice Elvedin Kapo se zahvalio Ministarstvu koje konstantno daje priliku liječilištima iz drugih kantona da svoje usluge liječenja pružaju pripadnicima boračke populacije iz KS, te istakao da je u odnosu na Kanton Sarajevo broj korisnika iz drugih kantona koji koriste banjsko liječenje bitno manji.

Vršilac dužnosti direktora "Aquaterma" iz Olova Senad Selimović je iskazao žaljenje što se broj korisnika ove godine smanjio, ali dodao da će usluge liječilišta na čijem je čelu biti na najvećem nivou, kako bi pripadnici boračke populacije iz KS i dalje bili zadovoljni.

Inače, ovo pravo za boračku populacije Kantona Sarajevo propisano je Zakonom o dopunskim pravima boraca KS.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti