Predstavljamo Vam Agenciju za naplatu "ALFA FAKTORING" iz Travnika

10.03.2008. 15:29 / Izvor: eKapija.ba
Predstavljamo Vam Agenciju za naplatu 'ALFA FAKTORING' iz Travnika

Agencija za naplatu "ALFA FAKTORING" je jedina institucija te vrste u Bosni i Hercegovini koja se preko 10 godina uspješno bavi poslovima naplate svih vrsta potraživanja. U proteklom periodu su ostvarili uspješnu saradnju sa preko 100 uglednih kuća u BiH i obradili preko 5.000 predmeta. Ono čime se mogu pohvaliti i na šta su posebno ponosni je veoma visok procenat naplate "ALFA FAKTORING" je koncipirana prema uzoru na vodeće svjetske i evropske firme koje se bave poslovima naplate.

"Preuzimajući dugotrajne i zamorne procedure omogućujemo našim klijentima usmjeravanje na osnovne aktivnosti njihovog preduzeća. Kao firma čija je osnovna djelatnost naplata dugova, naš cilj je opravdati povjerenje naših klijenata tj. naplatiti njihova potraživanja, a pri tome ne narušiti poslovne odnose, kako sa tim poslovnim partnerom (duznikom), tako ni sa drugim poslovnim partnerima", rekao je u izjavi za eKapija.ba Mustafa Dagoja, direktor Alfa faktoringa.

"ALFA FAKTORING" pomaže u smanjenju rizika i povećanju solventnosti što rezultira boljom ocjenom boniteta za njihove klijente.

Dosadašnja iskustva pokazuju da se u slučaju uspješne naplate potraživanja od dužnika, poslovni odnos povjerioca i dužnika poboljša i ne dolazi više do kašnjenja pri izmirenju svojih obaveza od strane dužnika. "Dakle čast, ugled i poslovnu etiku našeg klijenta nikada ne dovodimo u pitanje, kao ni dužnika (ako je iskren u namjeri da plati svoje obaveze). Naš rad ni u jednom svom obliku ne uključuje nasilno ponašanje dok, između ostalog zadržavamo mogućnost primjene laganog ali konstantnog psihološkog pritiska do ostvarenja konačnog cilja - naplate duga", kazao je on.

Suvremena znanost o tržišnom poslovanju kao i mnogi eminentni svjetski stručnjaci iz te oblasti tvrde da će u budućnosti opstati samo one tvrtke koje znaju upravljati svojim potraživanjima.

Svi podaci do kojih dođu tokom rada, bilo da su podaci o njihovom klijentu ili njegovom dužniku, za ALFA FAKTORING su strogo čuvana poslovna tajna.

"Poučeni dosadašnjim iskustvom, znamo da su svi dugovi stari od nekoliko mjeseci pa čak i do nekoliko godina...Također znamo, kako vrijeme prolazi da svaka minuta umjesto u korist naručitelja naših usluga ide u korist dužnika", rekao je Dogoja.

Iskustva govore da nakon dužih pregovora između povjerioca i dužnika, pregovori ulaze u tzv „fazu klimaksa“ kada i poslije višemjesečnog i godišnjeg pregovaranja nema napretka u otplati duga, tj dužnik osim obećanja ne nudi ništa više.

Uključenjem treće strane, a u ovom slućaju je to ALFA FAKTORING ubrzava se proces naplate. Sredstva rada, način primjene tih sredstava i metode kojima se koriste pri naplati potraživanja su 100% uskladu sa zakonom, te su kao takva legalna, legitimna i primjerena pozitivnim zakonskim propisima, tako da korisnike usluga lišavaju svakog rizika i neželjenih posljedica.

OSNOVNE DJELATNOSTI AGENCIJE ZA NAPLATU

- naplata potraživanja (naplata računa, naplata dugova i naplata svih vrsta potraživanja)

- naplata kredita, naplata leasing-a, izuzimanje vozila kupljenih na leasing čiji kupac ne izmiruje svoje obaveze, naplata prodate a ne naplaćene robe ili usluga isl.

- naknadno (retroaktivno) obezbjeđenje kolaterala (hipoteke) ili neke druge vrste garancije isl.

- provjera boniteta poslovnih partnera ili potencijalnih poslovnih partnera, kupaca isl.

Referentna lista korisnika usluga ALFA FAKTORINGA, kako pravnih tako i fizičkih lica, je izuzetno duga, a u prilog toj tvrdnji predstavljaju samo neke od njih.

Kompas Sarajevo

ABS Banka-Sarajevo

Tuzlanska Banka-Tuzla

Dita Tuzla

Sinbra Tuzla

Bazz Mostar

Malahit Tuzla

Mlin Ljubače-Živinice

IN TIME-Zenica

Sarajevo Osiguranje

Gatarić-Derventa

Helios-Banovići

TMB Banovići

Agrokomerc-V.Kladuša

Haznedar-D.Vakuf

Ćiro Promet-Uskoplje

Ce-Beda-Travnik

Vispak-Visoko

Olip-Borac Travnik

Termofering-Travnik

Štamparija Borac

Zrnić-Banja Luka

Zrak Sarajevo

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti