Vijesti

Predstavnici Američke ambasade u BiH u Rudniku Kakanj: Američki brendovi od iznimne važnosti

19.08.2009. 12:17 / Izvor: eKapija.ba

U posjeti Rudniku mrkog uglja Kakanj boravila je delegacija Ambasade SAD-a, u kojoj su bili Tracey B. Newell, sekretar u Ekonomskom odjelu Ambasade i Edhem Branković, specijalista za komercijalne poslove.

U prijateljskom i poslovnom razgovoru generalni direktor Rudnika mrkog uglja Kakanj Mirsad Jašarspahić, goste je upoznao sa kratkom historijom rudarstva u Kaknju, aktualnim stanjem i razvojnim planovima Rudnika u okviru budućeg koncerna Elektroprivrede Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz službe za odnose s javnošću Rudnika Kakanj.

Između ostalog, prvi čovjek kakanjskog RMU, kako je navedeno, iznio je i mišljenje o aktuelnom položaju američkih brendova i tržišnim trendovima opreme za ovu industrijsku granu.

Nakon razgovora u Uredu generalnog direktora Rudnika domaćini su udovoljili prijedlogu gostiju da posjete Površinski kop Vrtilište gdje se transport čvrste jalove mase i eksploatacija uglja značajnim dijelom obavlja mehanizacijom američkog proizvođača.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti