Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

RAUSK osigurala sredstva za provođenje projekta zapošljavanja u Saniteksu

31.03.2014. 08:37 / Izvor: eKapija.ba

Kao što je ranije najavljeno, RA USK je jučer završila postupak ugovaranja preostalih sredstava potrebnih za nesmetano provođenje projekta zapošljavanja u d.d. Saniteks u pogonu u Bužimu.

Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 338.510,00 KM, a osim RA USK i  Sanitex dd, ovaj projekt podržavaju Fedralni zavod za zapošljavanje, Vlada USK  i općina Bužim, a ovim partnerima se pridruzio i GOLD projekt, koji ce osigurati financisjku podrsku u visini od 58.190 KM.

Na taj način ispunjene su sve financijske pretpostavke za nesmetano provođenje ovog projekta, čija implementacija je praktično i počela.

"Mi smo ovim činom ispunili obaveze iz nedavno potpisanog pisma namjere, a gdje smo se obavezali da će RA USK putem suradnje sa domaćim i međunarodnim institucijama osigurati sva sredstva potrebna za provođenje ovog projekta", ističe direktor Razvojne agencije USK, Haris Komić.

Direktor GOLD projekta, Mark McCord, je istakao da je zadovoljstvo biti dio ovog projekta te dao podršku sličnim projektima u budućoj suradnji.

Načelnik općine Bužim je zahvalio Razvojnoj agenciji USK na pokretanju i implementaciji projekta čija je realizacija već počela a čiji značaj je, kako i sam kaže: "Najznačajniji projekt u mom mandatu".

"Veći dio opreme je već instaliran u pogonu Saniteksa u Bužimu a uskoro kreće i procedura odabira kandidata za obuku i zapošljavanje", najavio je član Uprave Saniteksa gdin. Rifat Dolić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti