Reagiranje advokata Ensada Karića: Ovo je pokušaj diskreditiranja

11.02.2021. 09:04 / Izvor: Akta.ba
Reagiranje advokata Ensada Karića: Ovo je pokušaj diskreditiranja

Branioci Ensada Karića, advokati Senka Nožica i Nedim Ademović, reagirali su nakon presude Suda i Sarajevu i navoda iz Tužilaštva Kantona Sarajevo o predmetu "Lok".

Branioci Ensada Karića - advokati Senka Nožica i Nedim Ademović reagirali su nakon presude Suda u Sarajevu i navoda iz Tužilaštva Kantona Sarajevo o predmetu "Lok".

U nastavku objavljujemo njihovu reakciju u cijelosti:

"Optužnicom Tužilaštva KS je Ensadu Kariću stavljeno na teret krivična djela Zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja i krivično djelo Pranja i pribavljanje sebi imovinske koristi u iznosu od 66.698,05 KM.

U toku suđenja, ispostavilo se da su istražni organi, vještak tužilaštva i postupajući tužilac greškom tvrdili da je naš branjenik Ensad Karić pribavio sebi i jednu marku imovinske koristi, a ne 66.698,05 KM.

U toku suđenja, niti Tužilac niti vještak nisu se ni izvinili Ensadu Kariću zbog ove materijalne greške, već su izmijenili optužnicu i nastavili postupak, ignorišući svu materijalnu dokumentaciju koja jasno ukazuje da Ensad Karić nema nikakvu vezu s krivičnim djelima koja mu se stavljaju na teret.

Ova optužnica, zasnovana na greškama, samo je još jedan od mnogobrojnih pokušaja da se Ensad Karić, zbog svog uspješnog angažmana Javnom preduzeću Autoceste FBiH, politički diskredituje, ekonomski uništi, eliminiše kao neovisan menadžer, a njegovi rezultati stave u drugi plan.

Već godinama se Ensad Karić progoni, vrši se njegov odstrjel u javnom prostoru, neosnovano se dovodi u vezu sa aferama, politikama, strankama, korupcijom i krivičnim djelima. Na ovaj način jasno se šalje poruka da bilo koji menadžer može biti uspješan, prije svega, ako je podoban, a da stručnost, profesionalnost i nezavisnost ne igraju nikakvu ulogu", navodi se u reakciji.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti