MOL Grupa o "Slučaju Škugor": Tvrtka osuđuje postupke Škugora i njegovih partnera

29.08.2022. 15:39 / Izvor: Akta.ba
MOL

Proteklog je vikenda u akciji Uskoka i hrvatske policija uhićeno je petero osumnjičenih zbog malverzacija s prirodnim plinom.

Proteklog je vikenda u akciji Uskoka i hrvatske policija uhićeno je petero osumnjičenih zbog malverzacija s prirodnim plinom, a u osam poslovnih banaka blokirano je 813 milijuna kuna (oko 100 milijuna eura). Na meti istražitelja tako se našao i direktor u Ini Damir Škugor, koji je na ispitivanju, ustvrdio da nije kriv te da je plin prodavan prema poslovnoj politici Ine. O ovom slučaju su se oglasili iz MOL Grupe čije saopćenje prenosimo u cijelosti.

"MOL Grupa je nažalost u subotu doznala za slučaj Škugor iz hrvatskih medija. Tvrtka osuđuje postupke Škugora i njegovih partnera. MOL Grupa zahvaljuje Uredu za sprječavanje pranja novca, PNUSKOK-u i USKOK-u na radu u razotkrivanju slučaja Škugor. Tvrtka na sve načine surađuje s nadležnim tijelima te će poduzeti sve potrebne korake kako bi se šteta po Inu svela na minimum.

Kao prvi korak, potpredsjednik Nadzornog odbora Ine József Molnár zatražio je izvanrednu sjednicu Nadzornog odbora za srijedu nakon što je informaciju dobio u subotu rano poslijepodne. Na sjednici Nadzornog odbora članice MOL Grupe predložit će pokretanje temeljite i detaljne istrage kako bi se razumjeli svi dijelovi slučaja Škugor, uključujući i kontrolni mehanizam unutar Ine.

MOL Grupa predlaže da se interna istraga učini dostupnom nadležnim tijelima".

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti