MOL Grupa o istrazi trgovanja plinom u Hrvatskoj

02.09.2022. 09:40 / Izvor: Akta.ba
MOL

MOL Grupa ističe da je INA na dobrom putu. Razdoblje od javnog preuzimanja INA-e 2008. uspješno je, budući da je INA izrasla iz tvrtke na rubu stečaja u to vrijeme u sadašnju uvjerljivu financijsku stabilnost.

MOL Grupa ističe da je INA na dobrom putu. Razdoblje od javnog preuzimanja INA-e 2008. uspješno je, budući da je INA izrasla iz tvrtke na rubu stečaja u to vrijeme u sadašnju  uvjerljivu financijsku stabilnost.

"Ponosni smo na naše rezultate, kao što su konsolidacija Petrokemije, nekadašnje državne petrokemijske kompanije i realizacija najveće industrijske investicije u povijesti Hrvatske izgradnjom jedinice za obradu teških ostataka (DCU - delayed cooking unit) u Rafineriji nafte Rijeka", kazali su iz MOL-a.

INA je to postigla u vrijeme kada su se vodile dvije Međunarodne arbitraže između dioničara, a protiv predsjednika Uprave MOL Grupe vodio se kazneni postupak čija je nepristranost više puta dovedena u pitanje na međunarodnoj razini.

"No, potpuno nam je neprihvatljivo ono što je Damir Škugor napravio u poslovima trgovanja plinom u Ini. Kao dioničar Ine, zahvalni smo hrvatskim vlastima što su rano otkrile njegove prekršaje i nedjela. U potpunosti podržavamo prijedlog Nadzornih odbora Ine da se provede temeljita i stroga istraga. Sigurni smo da će INA na temelju nalaza istrage identificirati osobe koje bi mogle odgovarati za ovo kršenje internih procedura i propisa tvrtke. Kad se istraga završi, bit će posljedica. U isto vrijeme naš cilj ostaje isti: podržati Inu da uspješno nastavi svoje poslovne aktivnosti", naglasili su iz MOL-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti