Vijesti

REZ: Načelnici 16 općina centralne BiH na seminaru o uspostavi industrijskih zona

31.03.2008. 13:03 / Izvor: Fena

Regionalna razvojna agencija REZ centralne BiH počela je ciklus trening seminara za načelnike 16 općina regije centralne BiH o temi «Proces uspostave industrijskih/ poslovnih zona».

«Imajuću u vidu da se uspostava poslovnih/industrijskih zona pokazala kao provjeren instrument ekonomskog razvoja u mnogim zemljama tranzicije, REZ Agencija spoznala je potrebu za pružanje primijenjene edukacije za sve općinske načelnike i njihove najbliže stručne saradnike», izjavio je Nermin Begović, menadžer za strateško planiranje u REZ Agenciji.

Prvi trening seminar za načelnike, održan je u Maglaju, gdje su pored domaćina učestvovali i načelnici općina Doboj-Jug i Zavidovići te njihovi saradnici.

Općina Tešanj domaćin je drugog trening seminara koji će biti održan sutra, a učesnici su načelnici sa stručnim saradnicima iz općina: Teslić, Usora, i Žepče.

Cilj seminara je praktično usvajanje i primjena znanja koja se odnose na sistemski pristup uspostave i upravljanja poslovnim/ industrijskim zonama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti