Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Sve veći interes grčkih turista za Trebinje

07.08.2014. 13:40 / Izvor: eKapija.ba

Gradonačelnik Trebinja primio je jučer grčke tur-operatore koji su zainteresovani za saradnju u cilju uspješnijeg predstavljanja Trebinja turistima iz Grčke i povećanja broja turista koji posjećuju ovaj grad.

Prema riječima predstavnika agencije "Famous travel", turisti iz Grčke pokazuju interes za posjetama Trebinju i već sada ovi tur-operatori svake sedmice organizuju trodnevne posjete Trebinju. Uglavnom su u pitanju, kako kažu, grupe od 45 ljudi iz Grčke koji žele da obiđu, ali i da borave u Trebinju.

Na sastanku se razgovaralo i o načinima poboljšanja turističke ponude u Trebinju, a posebno o mogućnostima proširenja smještajnih kapaciteta koji predstavljaju osnovni problem za mnoge turističke agencije koje organizuju dolaske u naš grad. Takođe, bilo je riječi o unapređenju turističke ponude i sadržaja koji bi turistima iz Grčke bili interesantni poput kulturnih manifestacija i tradicionalnih događaja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti