Ogromna zarada

Njemački automobilski div gradi novu tvornicu, zaposlit će 3.000 ljudi

24.05.2023. 09:34 / Izvor: Fenix-magazin
Tvornica automobila

Njemački proizvođač automobila BMW planira dugoročno zaposliti oko 3.000 radnika u svojoj novoj tvornici za montažu baterija u gradu Straßkirchenu u Donjoj Bavarskoj.

Njemački proizvođač automobila BMW planira dugoročno zaposliti oko 3.000 radnika u svojoj novoj tvornici za montažu baterija u gradu Straßkirchenu u Donjoj Bavarskoj. Ovi podaci proizlaze iz razvojnog plana koji je sada dostupan javnosti, navode njemački mediji.

Kako pišu njemački mediji, nova tvornica BMW-a trebala bi biti izgrađena na površini od oko 60 hektara. Ondje će se proizvoditi do 330.000 visokonaponskih baterija godišnje za pogone proizvođača automobila u Münchenu i Regensburgu.

Od 2026. godine BMW namjerava proširiti tvornicu baterija za još 45 hektara u drugoj fazi izgradnje i tako udvostručiti proizvodni kapacitet.

Prema planovima BMW-a, u pogonu za montažu u početku će raditi oko 1.600 radnika, no oko 70 posto njih će se preseliti u Straßkirchen iz drugih BMW-ovih podružnica.

Nakon proširenja tvornice, broj zaposlenih u Straßkirchenu trebao bi se približno udvostručiti do 2031. godine, prenosi Fenix.

Kamion vozi svake dvije i pol minute

Plan, koji je javno dostupan od utorka, također predviđa prometno opterećenje na spomenutom području koje se može očekivati ​​kada se izgradi tvornica za montažu.

Navedeno je kako će u tvornicu dnevno dolaziti 310 kamiona. Čisto matematički gledano, to znači da na svake dvije i pol minute jedan kamion dolazi ili odlazi. Nakon proširenja montažnog pogona očekuje se udvostručenje prometa kamiona.

Također se i predviđa promet dodatnih 1.500 automobila dnevno na području Straßkirchena. Očekuje se udvostručenje prometa nakon proširenja pogona.

Zarada u BMW-u

BMW tvornicu namjerava početi graditi već sljedeće godine. Kakve plaće mogu očekivati novi radnici, potražili smo na specijaliziranom portalu za plaće.

Prosječna bruto godišnja plaća (puno radno vrijeme) za poziciju montažera u BMW grupi iznosi 40.900 eura. Ovisno o iskustvu, stupnju obrazovanja, lokaciji i drugim čimbenicima, plaća se može kretati između 26.400 eura i 64.700 eura.

Prosječna plaća radnika na proizvodnoj traci u Njemačkoj iznosi 3.268 eura mjesečno.

Na temelju 4423 izvješća o plaćama, prosječna plaća u BMW Grupi kreće se od 13.000 eura za poziciju “pripravnik” do 149.200 eura za poziciju “menadžer korporativnog razvoja”.

Zadovoljstvo radnika plaćom iznosi 4,2 od 5, što je 20 posto iznad prosjeka industrije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti