Svjetska nagrada za rad: Zlatna kruna sa dijamantom kompaniji OrtoSar iz Sarajeva

01.12.2010. 14:25 / Izvor: eKapija.ba
Svjetska nagrada za rad: Zlatna kruna sa dijamantom kompaniji OrtoSar iz Sarajeva

Na ceremoniji održanoj 29.11.2010. godine u hotelu Guoman-Tower u Londonu najbolji biznismen u jugoistočnoj Evropi za 2010. godinu Midhat Kabahija, vlasnik kompanije OrtoSar iz Sarajeva, dobio je do sada najveću nagradu za svoj rad.

Ovaj put BID - Business Initiative Directions iz Madrida ovoj kompaniji dodijelio je Zlatnu Krunu sa dijamantom najveću svjetsku nagradu u kategoriji kompanija iz zemalja u razvoju koje pružaju najkvalitetnije usluge u oblasti ortopedsko-protetskih pomagala. Nagradu su preuzeli direktor kompanije Midhat Kabahija i uposlenici iz poslovnice Bihać, Samir Krzalić i Belkisa Abdagić.

Business Initiative Directions (B.I.D.) je međunarodna organizacija koja daje nagrade za kompanije i stručnjake iz 178 zemalja od 1986. godine. Svake godine, tokom posljednjih deset mjeseci, Svjetski kongres B.I.D. sastaje se u Madridu, Genevi, Parisu, Londonu, Frankfurtu i New York-u, a na temelju jednog ili više pojmova: QC100 načela, zadovoljstvo klijenta, leadership, tehnologija, najbolje prakse, poslovni rezultati, ISO 9000 i TQM.

Od nominiranih kompanija iz 67 zemalja, najviše priznanje u ovoj kategoriji za 2010. godinu pripalo je upravo OrtoSaru Sarajevo.

Inače, ovo je sedma značajna nagrada koju ova kompanija dobiva u zadnjih nekoliko godina za svoj tehnički doprinos u rehabilitaciji hendikepiranih lica. Dosadašnje OrtoSar-ove nagrade skrenule su veliku paznju na uspjeh u radu ove kompanije i samim tim, pokazala ogromnom evropskom tržištu da ima kompanija i u Bosni i Hercegovini koje pored teške ekonomske situacije postižu svjetski priznate rezultate. Također, ovaj uspjeh Midhata Kabahija, i njegove kompanije koja je u službi invalidnih i hendikepiranih lica, običnim ljudima pokazuje da bez obzira na političko ekonomsku situaciju u našoj zemlji ima nade za Bosnu i Hercegovinu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti