Tuzla: Giprom otvoro vrata za zaposlenje 1.000 radnika u Iraku

25.03.2014. 12:33 / Izvor: eKapija.ba
Tuzla: Giprom otvoro vrata za zaposlenje 1.000 radnika u Iraku

Potpisivanje ugovora predstavlja početak realizacije projekata kojim „Giprom“ d.o.o. izlazi na iračko tržište, gdje će posao naći radnici iz oblasti građevinarstva, zanatskih i instalaterskih radova i isporučioca materijala iz BiH

U prostorijama firme Giprom d.o.o. Tuzla u ponedjeljak je potpisan joint venture ugovor između ove tuzlanske građevinske kompanije i firmi IRSI,gradbene investicije d.o.o. i Genat Al-Falah iz Iraka, a kojim će se omogućiti zapošljavanje oko hiljadu radnika iz Bosne i Hercegovine do kraja godine, a u narednom periodu i do nekoliko hiljada radnika iz različitih oblasti.

Potpisivanje ugovora predstavlja početak realizacije ranije najavljivanih projekata i potpisivanja poslovnih ugovora kojim „Giprom“ d.o.o. izlazi na iračko tržište, gdje će posao naći radnici iz oblasti građevinarstva, zanatskih i instalaterskih radova i isporučioca materijala iz Bosne i Hercegovine. Pored navedenog, potpisinici ugovora će se baviti i animiniranjem investitora i u drugim oblastima sa akcentom na firme iz tuzlanske regije, koje su trenutno u jako teškoj situaciji.

"Ovim putem pozivamo sve firme sa područja tuzlanske regije ali i Bosne i Hercegovine da u firmu „Giprom“ dostave pregled svojih raspoloživih kapaciteta u opremi, inžinjersko-tehničkom kadru i kvalifikovanoj radnoj snazi. Pored toga, u narednom periodu „Giprom“ će formirati veliki konzorcij zainteresovanih firmi za iračko tržiste koji će biti sastavni dio joint venture ugovora. Također, Vladi TK ćemo ponuditi da se uključi u ovaj veliki projekat kako bi realizacija ovog ugovora dobila na ozbiljnosti, kvalitetu i sigurnosti", istakao je Salih Šabović, vlasnik građevinske kompanije „Giprom“ d.o.o. Tuzla.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti