U Brčkom kreće proces inicijalne fiskalizacije

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

U Brčkom kreće proces inicijalne fiskalizacije

15.03.2019. 14:30 / Izvor: Fena

Direktor Porezne uprave Brčko distrikta BiH Miodrag Trifković izjavio je u četvrtak kako nema pravnih i tehničkih problema da se krene u proces inicijalne fiskalizacije te da su Porezna uprava i Direkcija za financije u potpunosti spremne za taj proces.

"Već od danas naši poreski obveznici moći će se obraćati svojim serviserima, odnosno serviserima direktno preko proizvođača i naručiti svoje fiskalne uređaje, a Porezna uprava će poslije raditi inicijalnu fiskalizaciju", kazao je Trifković na konferenciji za novinare u Gradskoj vijećnici u Brčkom.

Predsjednik Komisije za fiskalizaciju Safet Rizvanović kazao je kako svi sudionici fiskalizacije moraju sinkronizirati svoj rad kako bi inicijalna fiskalizacija mogla biti provedena u određenom roku koji je definiran odlukom o dinamici fiskalizacije.

On je pojasnio i koje su dužnosti poreznih obveznika.

"Porezni obveznici moraju izabrati fiskalni uređaj od ovlaštenog proizvođača koji odgovara njihovim potrebama, zaključiti ugovor sa servisom i na servisu je sva obveza da prikupi informacije koje su potrebne za Poreznu upravu i da ih proslijedi Upravi. Nakon toga, Porezna uprava će preko ovlaštene osobe izvršiti inicijalnu fiskalizaciju, donijeti rješenje, serviser će uručiti obvezniku fiskalizirani fiskalni uređaj i dužni su početi evidentirati promet preko fiskalnog uređaja", kazao je Rizvanović.

Dodao je kako porezni obveznici moraju imati u vidu da su sankcije rigorozne i da ne vrijedi riskirati i ne evidentirati promet preko fiskalnog uređaja.

"Kazne su od 2.500 maraka za neizdavanje računa, 500 maraka za poduzetnika, odnosno vlasnika radnje i 1.000 maraka za ovlaštenu, odnosno pravnu osobu", ustvrdio je Rizvanović.

PODIJELI:

TAGOVI:

Brčko

fiskalizacija

Porezna uprava

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti