U Gračanici održan sajam "Zlatne ruke Gračanice"

20.10.2018. 09:11 / Izvor: Akta.ba
U Gračanici održan sajam 'Zlatne ruke Gračanice'

Cilj sajma je afirmacija poduzetništva koje vode žene nižih prihoda, produbljivanje procesa, prepoznavanje potrebe žena poduzetnica u lokalnoj sredini

Sajam ženskog poduzetništva koji se ove godine obilježava po drugi put dobio je i simboličan naziv „Zlatne ruke Gračanice“.

Sajam je otvoren u petak u Gračanici, u centru grada a učešće su pored domaćih udruženja žena, gračaničkih srednjih škola uzela i gostujuća udruženja iz općina Srebrenik, Lukavac, Modriča, Tuzla, Žepče, Kalesija i drugi.

Cilj sajma je afirmacija poduzetništva koje vode žene nižih prihoda, produbljivanje procesa, prepoznavanje potrebe žena poduzetnica u lokalnoj sredini, te pružanje adekvatne podrške i uklanjanje nepotrebnih administrativnih prepreka.

Sajam je svečano otvorio Općinski načelnik koji je ističući općinu Gračanica kao poduzetničku sredinu naglasio da lokalna vlast uopravo želi da žene poduzetnice razvijaju svoje biznise i da budu ravnopravne sa muškim poduzetnicama.

„Ovo je jedinstvena prilika da građani vide šta sve žene rade. I mi do danas nismo vidjeli neke od rukotvorina i zaista smo oduševljeni. Radimo na tome da sajam postane tradicionalni ali i da bude prepoznatljiv u regiji“, rekao je načelnik.

Kulturno-zabavnim programom sajam su uveličali članovi ovih udruženja ali i učenici srednjih škola.

Organizator sajma je Općina Gračanica u saradnji sa udruženjima žena općine Gračanica, srednjim školama i BKC-om.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti