U jeku globalnog trenda rasta životnih troškova Konzum snižava cijene - do kraja godine uložiće više od 1 mil. KM u sniženje cijena osnovnih životnih namirnica

15.10.2008. 15:03 / Izvor: eKapija.ba
U jeku globalnog trenda rasta životnih troškova Konzum snižava cijene - do kraja godine uložiće više od 1 mil. KM u sniženje cijena osnovnih životnih namirnica

Danas je u prodavnici Super Konzum – Korea u Sarajevu, održana konferencija za novinare povodom najave sniženja cijena u svim Konzumovim prodavnicama. U jeku globalnog trenda povećanja osnovih životnih troškova, kompanija Konzum odlučila je sniziti cijene 24 osnovne namirnice široke potrošnje u svojim maloprodajnim objektima, što će osigurati najniže cijene osnovnih životnih namirnica na tržištu Bosne i Hercegovine.

(Ismir Brkić)

Konzum će do kraja godine investirati više od 1 milion KM u sniženje cijena i na taj način preuzeti dio tereta rastućih životnih troškova sa svojih potrošača na sebe odricanjem od svoje marže i marže dobavljača. Ovim sniženjem osnovnih životnih namirnica, među kojima su i šećer, brašno, ulje, riža, tjestenina, piletina, krompir, pelene, deterdžent i drugi proizvodi, potrošačima će biti omogućeno značajno smanjenje ukupnih izdataka u okviru potrošačke korpe. Navedena inicijativa u skladu je sa korporativnim djelovanjem Konzumove matične kompanije, koja je započela akciju snižavanja cijena i na drugim regionalnim tržištima. U navedenom smanjenju cijena učestvuju i Konzumovi partneri-dobavljači, a samo sniženje posljedica je zajedničkog odricanja od marži.

Gospodin Ismir Brkić, direktor društva, na današnjoj konferenciji za medije naglasio je: "Radi se o dugoročnom sniženju koje će našim vjernim kupcima omogućiti značajno smanjenje ukupnih izdataka u njihovoj potrošačkoj korpi. Navedena inicijativa omogućit će sniženje nivoa cijena i pojeftinjenje ukupne Konzumove ponude. Na takav način Konzum će u vrijeme globalnog kontinuiranog rasta cijena hrane, dio navedenog tereta sa svojih potrošača preuzeti na sebe. Ujedno ćemo svakodnevno pratiti situaciju na tržištu i povećavati broj artikala sa sniženom cijenom."

(Adnan Šteta)

Gospodin Adnan Šteta, direktor tradinga napomenuo je: "Cijene navedenih artikala snižene su u prosjeku za 15%. Ovo sniženje posljedica je zajedničkog odricanja od marži kako Konzuma tako i proizvođača te ovim putem želim zahvaliti svim dobavljačima na njihovom sudjelovanju. Neki od partnera dobavljača su Mesna industrija Akova, Mesna industrija Perutnina, Mesna industrija Menprom Tuzla, Mljekara Tuzla, Megamix, Violeta, Mepas, Zvijezda, Kikindski mlin i ostali."

Veliko sniženje u Konzumu kreće od danas 15.10.2008., a sniženi proizvodi bit će posebno obilježeni i istaknuti oznakom SNIŽENO ZA VAS!. Istaknute cijene odnosit će se na svih 64 maloprodajnih objekata i sve formate Konzumovih prodavnica širom Bosne i Herecgovine.

Konzum je na tržištu Bosne i Hercegovine prisutan od 2004. godine, a danas je vodeći maloprodajni lanac, koji zapošljava više od 2.000 radnika te posluje u 64 maloprodajnih objekata i 2 veleprodajna centra.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti