U Sarajevu otvoren prvi mini univerzitetski HUB

05.08.2019. 07:41 / Izvor: Akta.ba
U Sarajevu otvoren prvi mini univerzitetski HUB

Vrata za sve posjetioce su otvorena od danas, 2. augusta 2019. godine u ulici Kolodvorska 12.

U Sarajevu je kao rezultat ideje mladih ljudi koji su odlučili da pokrenu vlastiti posao, otvoren prvi multifunkcionalni prostor za srednjoškolce/ke, studente/ice i freelancere/ke. Ovo je istovremeno prvi mini univerzitetski hub u Bosni i Hercegovini.

Homework doo će omogućavati učenje u grupi, individualno učenje, držanje instrukcija, seminara, konferencija, radionica, kao i mnoštvo drugih aktivnosti namijenjenih za najosjetljiviju populaciju u BiH. Cijena je prilagođena mladim ljudima i iznosi simboličnih 1 KM po satu.

Grad Sarajevo je jedina državna institucija na čelu sa gradonačelnikom Abdulahom Skakom, koja je prepoznala značaj ovog projekta, te omogućila studentskoj populaciji vikendima 4 sata besplatnog učenja.

Otvorenju je prisustvovao zamjenik gradonačelnika Ivica Šarić, koji je ovom prilikom pozvao one koji idu u srednju školu, studiraju, bave se honorarnim poslovima, nevladine organizacije, da dođu i koriste HUB Homework, a da će Grad Sarajevo uvijek biti spreman da im pomogne.

Vrata za sve posjetioce su otvorena od danas, 2. augusta 2019. godine u ulici Kolodvorska 12.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti