Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Uprava i prokurista RU "Kreka" pozvali Sindikat na vraćanje socijalnom dijalogu

18.08.2021. 07:42 / Izvor: Akta.ba

Uprava i prokurista Rudnika uglja "Kreka" d.o.o. - Tuzla pozivaju Sindikat Rudnika na vraćanje socijalnom dijalogu i ispunjavanju obaveza preuzetih zaključenjem Sporazuma o saradnji u daljoj implementaciji procesa restrukturiranja, kako posljedice svih dešavanja u vezi s obustavom i opstrukcijama ovog procesa ne bi snosili građani Federacije BiH - saopćeno je iz RU "Kreka".

U saopćenju se navodi da Uprava i prokurista Rudnika pozivaju Sindikat i radnike na ustručavanje od protuzakonitih odluka i poziva na bunt.

Dodaje se da je iznalaženje rješenja za novonastalu situaciju moguće samo i izričito kroz socijalni dijalog i bez tenzija koje mogu dovesti do ozbiljnog narušavanja sigurnosti u okruženju.

"Sindikatu i radnicima Rudnika se skreće pažnja na ulogu, zadatke i odgovornost Rudnika u osiguranju nesmetanog funkcionisanja elektroenergetskog sistema BiH kroz obezbjeđenje neophodnih uvjeta za rad termokapaciteta Elektroprivrede BiH, proizvodnju električne i toplotne energije, kontinuirano i stabilno snabdijevanje kupaca", saopćeno je iz RU "Kreka".

PODIJELI:

TAGOVI:

RU Kreka

Sindikat

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti