Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Uprkos koronavirusu gračaničke firme nastoje održati proizvodnju i distribuciju

30.04.2020. 08:58 / Izvor: Akta.ba

Mnoge gračaničke firme se trude da održe proizvodnju i distribuciju proizvoda uprkos globalnoj pandemiji Korona virusa. Jedna od njih je i firma Poly koju je gradonačelnik grada Gračanica Nusret Helić juče posjetio.

Prilikom posjete Gradonačelnik je na sastanku sa vlasnikom firme, Milenkom Pavlovićem razgovarao o trenutnoj situaciji na tržištu, na području grada Gračanica ali i u samoj firmi.

Pavlović ističe da bez obzira što je u mjesecu aprilu došlo do značajnog smanjenja potražnje na tržištu i opadanja proizvodnje za čak 40% ni u jednom trenutku menadžment firme nije razmišljao niti razmišlja da posljedice trpe radnici odnosno da dođe do otpuštanja radnika. Poduzete su sve potrebne aktivnosti kako bi se radnici zaštitili, uveden je i djelimični rad u smjenama ali proizvodnja i dalje teče te se nadaju da neće osjetiti velike gubitke.

Gradonačelnik Helić je obišao i objekat koji je u funkciju stavljen prije dvije godine a razgovarali su i o mogućim zajedničkim projektima i asfaltiranju pristupnog puta .

Pavlović je istakao da je i do sada imao izuzetno dobru saradnju sa Gradonačelnikom i službama Gradske uprave a posebno prilikom prikupljanja dokumentacije i izgradnje objekta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti