Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Uskoro digitalizacija podataka o udruženjima građana u Kantonu Sarajevu

01.03.2018. 08:13 / Izvor: Akta.ba

Projekt digitalizacije podataka o udruženjima građana koji su registrirani u Ministarstvu pravde i uprave Kantona Sarajevo bio je povod sastanka resornog ministra Marija Nenadića i pomoćnika za upravu Hasana Zemanića s pomoćnikom federalnog ministra pravde Alenom Taletovićem i koordinatorom projekta Goranom Žeravčićem.

Gosti su upoznali ministra da se radi o korisnom i važnom projektu koji omogućava digitalizaciju evidencija o udruženjima građana koja su registrirana na svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

Naveli su i da je većina bosanskohercegovačkih institucija, eniteta i kantona prihvatila ovaj projekt.

"U Kantonu Sarajevo je oko 2.400 registriranih udruženja i svaki vid modernizacije za nas je izuzetno važan. Do sada se bezbroj puta pokazalo koliko je važno imati kvalitetnu i korisnu bazu podataka koji se mogu na brz i efikasan način staviti na raspolaganje Skupštini i Vladi, a prije svega građanima našeg kantona", istakao je ministar Nenadić.

Za narednu sedmicu najavljena je kratka prezentacija da bi se predstavnici Ministarstva i pravde i uprave detaljno upoznali s projektom, te krenuli s njegovom implementacijom.

 

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti