Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Vlada TK uputila otvoreno pismo EPBiH, traže kompletnu dokumentaciju o Bloku 7

10.08.2021. 15:03 / Izvor: Akta.ba

Vlada Tuzlanskog kantona na današnjoj je sjednici prihvatila tekst otvorenog pisma koje premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić upućuje na adresu JP Elektroprivreda BiH i direktora Termoelektrane Tuzla za traženje informacija u vezi sa aktivnostima na realizaciji projekta izgradnje Bloka 7. Termoelektrane Tuzla.

U pismu se, između ostalog, navodi da "Vlada TK kao i resorna ministrastva čija su djelovanja povezana s djelatnostima koja su u okviru poizvodnog procesa TE "Tuzla" kao i svi dobronamjerni ljudi našeg kantona, Federacije BiH i cijele Bosne i Hercegovine s pažnjom prate informacije koje stižu iz različitih službenih i neslužbenih izvora a koje se tiču nastavka izgradnje bloka 7 u TE "Tuzla" kao i kompletne sudbine proizvodnje električne i toplotne energije na sadašnjem lokalitetu Termoelektrane "Tuzla".

Vlada TK stoga od JP Elektroprivreda BiH i direktora Termoelektrane Tuzla traži da u razumnom roku proslijedite kompletnu informaciju koja treba da sadrži elemente o trenutnom statusu bloka 7 sa aktuelnom problematikom, viđenje relevantnih institucija o daljem načinu rada TE "Tuzla" kao proizvođača električne/toplinske energije, odnosno tehnološke pare za industrijske potrošače sa procjenom sigurnosti opskrbe potrošača, moguće posljedice /u slučaju da se blok 7 izgradi, odnosno da se odustane od izgradnje/ sa eventualnim reperkusijama u oba slučaja te  ostale relevantne stvari a koje mogu poslužiti Vladi TK i resornim ministrastvima".

 

 

PODIJELI:

TAGOVI:

Vlada TK

JP Elektroprivreda BiH

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti