Vlada ZDK-a za četiri preduzeća odobrila subvencije od 44.000 KM

08.05.2008. 11:21 / Izvor: Fena
Vlada ZDK-a za četiri preduzeća odobrila subvencije od 44.000 KM

Vlada Zeničko-dobojskog kantona na ime poticaja privrednog razvoja odobrila je isplatu 44.000 KM za četiri preduzeća s područja ovog kantona.

Radi se o sredstvima namijenjenim za subvencioniranje administrativnih troškova kod izgradnje proizvodnih objekata i uvođenja i certifikacije sistema za upravljanje kvalitetom po međunarodnim standardima.

Privrednom društvu "Eurotoner" d.o.o. Zenica za uvođenje ISO certifikata odobreno je 10.000 KM. Preduzeća "Vihor Export – import" d.o.o. Vareš i "Fakat –D" d.o.o. Zenica za izgradnju proizvodnog objekta dobit će pomoć od po 16.000 KM, dok je SZR "HSS Ćeman" Tešanj po istom osnovu odobreno 12.000 KM.

Vlada ZDK-a dala je i saglasnost općinama Zenica i Vareš za realizaciju tromjesečnog pilot projekta USAID SPIRA, prema kojem građevinska dozvola neće biti prioritet prilikom pokretanja trgovačkog i ugostiteljskog obrta.

Na taj način predviđeno je da se prvo krene s biznisom, a tek onda bi se kontrolama provjeravalo imovinsko vlasništvo.

Vlada ZDK-a dala je saglasnost za zaključenje ugovora s preduzećem "Oraccle BH" d.o.o. Sarajevo, o uslugama funkcionalne podrške trezorskom sistemu poslovanja u Zeničko-dobojskom kantonu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti