Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

www.women: Novi projekt INTERA TP-a usmjeren na ekonomsko osnaživanje žena

30.07.2020. 09:32 / Izvor: Akta.ba

Biti kreativna, inovativna i profesionalna te posjedovati ključne vještine popularne na tržištu rada, karakteristike su kojima mlade djevojke teže kada započinju svoje karijere. Digitalni marketing, profesionalna fotografija i UI/UX dizajn sve su popularnija područja bilo da je riječ o traženju zaposlenja, pokretanju vlastitog poduzeća ili prvim koracima u freelancing karijeri.

Jačanju vještina djevojaka u ovim područjima posvećen je jedan od novih projekata INTERA Tehnološkog Parka.

Financiran sredstvima Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država, jednogodišnji projekt www.women, čija je implementacija započela ovo ljeto, u fokus stavlja ekonomsko osnaživanje žena kroz niz besplatnih radionica koje će se održavati do kraja ove i u prvoj polovici sljedeće godine u prostorijama INTERA Tehnološkog Parka i Code Hub-a Mostar.

Tri radionice, od kojih će prva posvećena digitalnom marketingu biti organizirana već na jesen, okupit će lokalne stručnjake koji će sudionicama prenijeti ključna znanja, ali i kroz praktični rad pomoći u kreiranju vlastitog portfolia kojeg će moći iskoristiti već prilikom sljedeće potrage za stalnim zaposlenjem ili honorarnim angažmanom.

Svaka radionica će biti okrunjena i networking događajem na kojem će polaznice, ali i ostale zainteresirane djevojke imati priliku upoznati se s potencijalnim poslodavcima te iz prve ruke čuti koje su vještine i karakteristike uistinu tražene na tržištu rada.

Radionicama će prethoditi intenzivne digitalne kampanje podizanja svijesti o mogućnostima (samo)zaposlenja u područjima digitalnog marketinga, profesionalne fotografije i UI/UX dizajna kroz koje će svoja iskustva prenijeti dame koje su se već odlučile na korak prema razvoju vlastite karijere u ovim područjima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti