Vijesti

Za izgradnju vodovoda u osam općina FBiH bit će izdvojeno 2 mil KM

04.12.2007. 12:40 / Izvor: Fena

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Federacije BiH Damir Ljubić danas je (04.12.2007.) u Sarajevu s predstavnicima osam općina u FBiH potpisao ugovore o prijenosu novčanih sredstava za izgradnju i rekonstrukciju vodovoda u tim općinama, a koja su osigurana iz rebalansa budžeta FBiH za ovu godinu.

Riječ je o općinama: Livno, Travnik, Široki Brijeg, Ljubuški, Prozor-Rama, Ključ, Vitez i Čitluk, a radi se o ukupnom iznosu od dva miliona KM.

S predstavnicima općina pripremu potrebne dokumentacije za prijenos sredstava, koji će biti izvršen u prvoj polovini 2008. godine, s obzirom na činjenicu da je rebalans budžeta usvojen u oktobru, pomoći će javna preduzeća "Vodno područje slivova rijeke Save" i "Vodno područje slivova Jadranskog mora".

U svim navedenim općinama sredstva će biti utrošena za izgradnju vodovoda, dok će jedino u Vitezu sredstva biti iskorištena za izgradnju kanalizacije, a pojedine općine će ove projekte dopunski finansirati i svojim sredstvima.

Ministar Ljubić ovom prilikom je naglasio kako Vlada FBiH ima namjeru u narednim godinama znatno ojačati sektor voda, dodavši da će, uz kreditna sredstva, mnogi projekti biti finansirani isključivo iz sredstava dobijenih iz privatizacije.

Uz spomenuta dva miliona KM, u ovoj godini iz budžeta FBiH je za vodoprivredu, odnosno 10 projekata iz te oblasti, izdvojeno još 2,15 miliona KM.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti