Za izgradnju vodovoda u osam općina FBiH bit će izdvojeno 2 mil KM

04.12.2007. 12:40 / Izvor: Fena
Za izgradnju vodovoda u osam općina FBiH bit će izdvojeno 2 mil KM

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Federacije BiH Damir Ljubić danas je (04.12.2007.) u Sarajevu s predstavnicima osam općina u FBiH potpisao ugovore o prijenosu novčanih sredstava za izgradnju i rekonstrukciju vodovoda u tim općinama, a koja su osigurana iz rebalansa budžeta FBiH za ovu godinu.

Riječ je o općinama: Livno, Travnik, Široki Brijeg, Ljubuški, Prozor-Rama, Ključ, Vitez i Čitluk, a radi se o ukupnom iznosu od dva miliona KM.

S predstavnicima općina pripremu potrebne dokumentacije za prijenos sredstava, koji će biti izvršen u prvoj polovini 2008. godine, s obzirom na činjenicu da je rebalans budžeta usvojen u oktobru, pomoći će javna preduzeća "Vodno područje slivova rijeke Save" i "Vodno područje slivova Jadranskog mora".

U svim navedenim općinama sredstva će biti utrošena za izgradnju vodovoda, dok će jedino u Vitezu sredstva biti iskorištena za izgradnju kanalizacije, a pojedine općine će ove projekte dopunski finansirati i svojim sredstvima.

Ministar Ljubić ovom prilikom je naglasio kako Vlada FBiH ima namjeru u narednim godinama znatno ojačati sektor voda, dodavši da će, uz kreditna sredstva, mnogi projekti biti finansirani isključivo iz sredstava dobijenih iz privatizacije.

Uz spomenuta dva miliona KM, u ovoj godini iz budžeta FBiH je za vodoprivredu, odnosno 10 projekata iz te oblasti, izdvojeno još 2,15 miliona KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti