Završen prvi semestar Cisco akademije: U Centralnoj BiH 56 novih stručnjaka za uspostavljanje i održavanje računarske infrastrukture

30.05.2008. 10:29 / Izvor: Fena
Završen prvi semestar Cisco akademije: U Centralnoj BiH 56 novih stručnjaka za uspostavljanje i održavanje računarske infrastrukture

Regionalna razvojna agencija REZ Centralne BiH u saradnji sa Vladom Zeničko-dobojskog kantona i Univerzitetom u Zenici, s ciljem jačanja informatičkih kapaciteta ljudskih resursa regije Centralna BiH, realizira projekt Cisco akademije mrežnih tehnologija.

Prema informaciji dobijenoj od Amele Malićbegović, direktorice REZ Agencije, u prvi semestar upisana su 64 kandidata koja su nastavu pohađala u četiri grupe.

„Prvi semestar uspješno je završilo 56 kandidata, koji su završili i obuku u okviru drugog semestra. Oni će u subotu, 31. maja putem računara i na engleskom jeziku pristupiti polaganju Cisco Certified Network Associate ispita”, kazala je direktorica Malićbegović.

Nakon završenog isputa REZ Agencija će za buduće certificirane stručnjake za uspostavljanje i održavanje računarske infrastrukture, organizirati izlet na Bistričak.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti