ZDK: Održan sastanak predstavnika FIPA-e i Biznis servis centra Vlade ZDK-a s privrednicima

15.06.2009. 12:34 / Izvor: Fena
ZDK: Održan sastanak predstavnika FIPA-e i Biznis servis centra Vlade ZDK-a s privrednicima

Agencija za promociju stranih investicija u BiH (FIPA) i Biznis servis centar Vlade Zeničko-dobojskog kantona organizirali su 15.06.2009. godine u velikoj sali Općine Zenica susret s privrednicima i predstavnicima resornih službi iz općina s područja ZDK-a.

"U okviru ovog projekta posjetit ćemo 16 centara u BiH, sve radi uspostavljanja saradnje s vlastima, udruženjima privrednika, razvojnim agencijama i samim privrednicima. Konačan cilj je izrada kvalitetnih projekata koje ćemo prezentirati stranim investitorima od kojih očekujemo da svoj kapital ulože u BiH. U vrijeme svjetske krize investitorima trebamo ponuditi samo najkvalitetnije projekte koji investitore mogu privući u BiH", izjavila je Blaženka Mišković, zamjenica direktora FIPA-e.

Šefica Odsjeka za promociju FIPA-e Nina Pobrić i stručna savjetnica u Odsjeku za podršku investitorima Dika Mustafić-Cokoja, za oko 50-ak učesnika ovog skupa prezentirale su modalitete FIPA-ine saradnje s privrednim subjektima, lokalnim organima vlasti, te promovirale investicione projekte i pronalaženje stranih partnera.

Stručni timovi Općina Doboj-Jug, Žepče, Zenica, Maglaj i Olovo tom prilikom prezentirali su neke od investicionih projekata lokalnih zajednica.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti