NATO / DOGAĐAJI

Poziv za učestvovanje na online konsultacijama – Program reformi Bosne i Hercegovine 2021

04.05.2021. 11:44 / Izvor: Akta.ba

Zamjenik ministrice vanjskih poslova BiH i predsjedavajući Komisije za saradnju sa NATO-om BiH mr.sc. Josip Brkić uputio je poziv zainteresovanoj javnosti - stručnjacima iz akademske i istraživačke zajednice, predstavnicima nevladinih organizacija i medija da učestvuju u online konsultacijama o prijedlogu dokumenta „Program reformi Bosne i Hercegovine 2021“, koji je Komisija za saradnju sa NATO-om Bosne i Hercegovine usvojila na posljednjoj sjednici.

U skladu sa članom 18. Pravila za konsultacije u izradi pravnih propisa ("Službeni glasnik BiH" br. 5/17), Komisija za saradnju sa NATO-om BiH je zaključila da bi, pored institucija Bosne i Hercegovine, u proces javnih konsultacija trebala biti uključena i šira javnost.

Prijedlog dokumenta postavljen je na web platformu eKonsultacije: https://ekonsultacije.gov.ba/.

Dokument se nalazi na linku:  https://ekonsultacije.gov.ba/legislativeactivities/details/110879-

Svi dostavljeni prijedlozi, mišljenja i primjedbe biće razmotreni na narednoj sjednici Komisije za saradnju sa NATO-om BiH. Krajnji rok za javne konsultacije je 19.05.2021.godine.

Napominjemo da je za pristup navedenoj platformi potrebna prethodna registracija.

Pojašnjenje registracije možete naći na linku: https://ekonsultacije.gov.ba/Tutoriali/Registracija/story_html5.html.

Ukoliko budete imali tehničke probleme sa registracijom molimo da pozovete 033 281 164 ili da se obratite za pomoć putem e-maila: alma.vrazalica@mvp.gov.ba" 

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

NATO