Jednokratna novčana pomoć za penzionere sa najnižim penzijama

Filantropi

Jednokratna novčana pomoć za penzionere sa najnižim penzijama

27.05.2021 10:07:20 / Izvor: Akta.ba

Svi penzioneri koji su korisnici najnižih penzija sa mjestom prebivališta na području Općine Novo Sarajevo dobit će jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 50 KM. Sredstva će biti doznačena putem Federalnog zavoda za PIO/MIO na osnovu evidencije korisnika najnižih penzija i biće isplaćena uz majsku penziju.

Ukupan broj penzionera sa područja Općine Novo Sarajevo je oko 15.000. Od toga, korisnika najniže penzije je oko 5.300 i iznos koji primaju je 382,18 KM.

Ovim povodom, održan je sastanak načelnika Općine Novo Sarajevo dr. Hasana Tanovića  i pomoćnice direktora Federalnog zavoda za PIO/MIO Envere Kudić. Prethodno je potpisan Sporazum o načinu isplate jednokratnih novčanih pomoći najugroženijim penzionerima sa područja Općine Novo Sarajevo čime su se stekli uslovi za isplatu sredstava u junu.

Općina Novo Sarajevo obezbijedila je Budžetom za 2021. godinu  za ove namjene sredstva u iznosu od 270.000 KM pokazujući i na ovaj način brigu o penzionerima, kao posebno ugroženoj kategoriji stanovnika.

PODIJELI:

TAGOVI: Općina Novo Sarajevo Penzoneri

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi