al
Probilling: Aplikativno rješenje obračuna i naplate potraživanja od klijenata

Tehno kutak

Probilling: Aplikativno rješenje obračuna i naplate potraživanja od klijenata

22.02.2018 08:06:18 / Izvor: Akta.ba

Prointer IT Solutions & Services svojim korisnicima nudi niz softverskih rješenja, zahvaljujući kojima je moguća cjelovita podrška informacijskim i komunikacijskim potrebama malih, srednjih i velikih preduzeća.

Sva softverska rješenja temelje se prvenstveno na potrebama klijenata, a odlikuju se kvalitetnom, partnerskim odnosom sa korisnicima, sigurnim i lako dostupnim servisnim uslugama. Rješenja su usmjerena ka optimizaciji informacijske i komunikacijske infrastrukture uz primjenu svih naprednih tehnologija koje potencijalno mogu povećati produktivnost i konkurentnost korisnika u njihovom poslovanju i nastupu na tržištu. Edukacijom korisnika u skladu sa njihovim potrebama omogućavaju im da mogu maksimalno iskoristiti sve performanse hardverske, programske i ostale implementirane i instalirane opreme. Jedno od rješenja koja nude partnerima i klijentima u svrhu optimalizacije procesa rada i poboljšanja produktivnosti, te samim tim i uspešnijeg nastupa na tržištu je i Probilling.

Probilling je aplikativno rješenje obračuna i naplate potraživanja od klijenata po osnovu izvršenih usluga, korišćenja resursa i sl.

Funkcije informacionog sistema pelen su grupisane na sljedeći način:

  • Podsistem pretplatničkih odnosa (evidentiranje i ažuriranje podataka o karakteristikama potrošača u funkiji očitavanja mjernih uređaja, obračuna i naplate električne energije);
  • Podsistem mjernih uređaja (evidentiranje i ažuriranje tehničkih podataka o mjernim uređajima, njihovo praćenje kroz tehnooške faze postavljanja kod potrošača , redovnog očitavanja, zamjene, baždarenja i odjave, uz podatke o istoriji mjernog uređaja);
  • Tarifni sistem (evidentiranje i ažuriranje podataka elementima obračuna i tarifnim stavovima);
  • Podsistem obračuna i naplate, koji se dijeli na sledeće podsisteme:

-Obračun i naplata domaćinstva

-Obračun ostalih kategorija potrošača (naplata i saldo konta ovih kategorija potrošača su dio aplikacije Finansijsko knjigovodstvo).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Tehno kutak