Filantropi

STARline organizovao dodjelu paketića: Inkluzijom do zdravijeg društva

26.12.2019 16:06:29 / Izvor: Akta.ba

Kompanija Starline je kraj 2019. godine obilježila posebnim događajem za mališane zaposlenika kompanije te djecu iz udruženja "Dajte nam šansu". Naime, proteklog vikenda u prostorijama salona Starline u Vogošći u saradnji sa Pepetuška timom organizovana je dječija radionica, koncert Latifa Moćevića i Mravka Travka uz Djeda Mraza i dodjelu novogodišnjih paketića.

Prema riječima izvršne direktorice kompanije Starline, Aldine Hadžić, ideja ovog projekta je bila prije svega inkluzija djece sa posebnim potrebama i poteškoćama u razvoju. "Novogodišnji praznici svima donose radost, ali za djecu je to uvijek poseban, magičan i uzbudljiv dio godine. Željeli smo da ova Nova godina bude posebna ne samo za djecu naših kolega. U aktivnosti koje smo pripremili za njih uključili smo i djecu iz udruženja "Dajte nam šansu" i pokazali kako sva djeca zajedno mogu biti sjajan tim", izjavila je Hadžić, dodajući da je ovo samo jedan od načina na koji možemo doprinijeti većoj inkluziji djece sa posebnim potrebama u bh. društvu.

'"U ime sve djece i njihovih roditelja iz udruženja "Dajte nam šansu" želim se zahvaliti na pozivu i dobrodošlici timu STARline. Ovakvi događaji znače mnogo, jer pokazuju volju i želju, socijalnu osviještenost naših sugrađana da nas različitosti po bilo kojem osnovu mogu samo ojačati i ujediniti. U toku zabave svi smo bilo jedno, djeca su bila djeca sa željom za igrom, toplinom, nježnošću i osmijehom koji nema cijenu! Hvala vam još jednom što smo spojili tipičnost i različitost", izjavila je Ines Kavalec.  

Ispred tima Pepetuški, Maja Gerin i Arnela Horman su brižno ispratile radove djece i bojenje Pepetuška ruksaka, kako bi svaki od njih bio drugačiji i nosio ime novog vlasnika. "Presretne smo što smo sa našim Pepetuškama i Mravkom Travkom mogle dati doprinos ovom malom događaju i uljepšati jedan dan sve ove djece. Nadam se da će im ruksaci koje su napravili za sebe i ovaj dan biti draga uspomena na jedno lijepo druženje", izjavila je Maja Gerin.  

"Socijalna integracija djece s poteškoćama u razvoju i njihovih vršnjaka daje mogućnost svoj djeci da uče, igraju se i žive zajedno, te da se razviju u osobe koje razumiju i poštuju jedni druge", zaključila je izvršna direktorica Starline kompanije Aldina Hadžić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi