Ovog tjedna u EP-u: Sigurnost, izbjegavanje plaćanja poreza na dobit

27.03.2017. 14:12 / Izvor: Poslovni dnevnik
Ovog tjedna u EP-u: Sigurnost, izbjegavanje plaćanja poreza na dobit

Palestinski predsjednik Mahmoud Abbas i gradonačelnik Londona Sadiq Khan posjećuju Parlament u ponedjeljak i utorak.

Rasprava o sigurnosnim pitanjima s ministrima unutarnjih poslova Francuske i Njemačke te posjet palestinskog predsjednika Mahmouda Abbasa i londonskog gradonačelnika Sadiqa Khana na rasporedu su Europskog parlamenta ovog tjedna, tijekom kojeg se očekuje pokretanje Članka 50. Odbori glasuju o reviziji Višegodišnjeg financijskog okvira (MFF-a) te mjerama za sprječavanje izbjegavanje plaćanja poreza na dobit.

U ponedjeljak 27. ožujka Odbor za građanske slobode raspravlja o sigurnosnom stanju u Europi s ministroma unutarnjih poslova Njemačke Thomasom de Maizièreom i Francuske Matthiasom Feklom.

Odbor za gospodarstvo i financijske poslove glasuje o izbjegavanju plaćanja poreza na dobit. Naime, aranžmanima hibridne neusklađenosti iskorištavaju se razlike u poreznom tretmanu tvrtki na temelju zakona dviju ili više poreznih jurisdikcija kako bi se postiglo dvostruko neoporezivanje.

Također u ponedjeljak Odbor za proračun glasuje o reviziji dugogodišnjeg proračuna EU-a  koji obuhvaća razdoblje od 2014.-2020. godine kako bi se bolje uskladila potrošnja na nove prioritete. Cilj je jačanje potpore za migracijsku krizu, sigurnost, rast i nova radna mjesta te veća proračunska fleksibilnost.

Palestinski predsjednik Mahmoud Abbas i gradonačelnik Londona Sadiq Khan posjećuju Parlament u ponedjeljak i utorak. Susrest će se s predsjednikom Antoniom Tajanijem.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU