Poslodavci ZDK podržavaju izgradnju poslovnih zona u Zenici

05.04.2017. 10:38 / Izvor: Fena
Poslodavci ZDK podržavaju izgradnju poslovnih zona u Zenici

Iz Udruženja poslodavaca ZDK ističu da bi realizacijom izgradnje zeničkih poslovnih zona u Perinom Hanu i Banlozima veliku korist imali građani.

Upravni odbor Kantonalnog udruženja poslodavaca Zeničko-dobojskog kantona dao je punu podršku planovima da se na južnom i sjevernom prilazu Zenici grade dvije nove poslovne zone.

Članovi ovog udruženja daju punu podršku aktuelnom gradonačelniku Fuadu Kasumoviću u njegovom naumu da se realizira ideja o izgradnji poslovne zone u Perinom Hanu, na lokalitetu "Antena" i Poslovnoj zoni u Banlozima.

"Ideja o izgradnji poslovne zone na lokalitetu 'Antena' u Perinom Hanu datira prije više od 15 godina kada je Udruženje privrednika 'Biznis klub Bosna' od tadašnjeg načelnika tražilo da se na tom lokalitetu omogući gradnja velikog proizvodno-tržnog centra po ugledu na sličan poslovni centar u susjednoj općini Vitez", ističe predsjednik Udruženja Rasim Salčinović.

Mnogi poslovni ljudi, biznismeni i poduzetnici, i tada su tražili da im se pruži povoljna prilika da u toj budućoj zeničkoj poslovnoj zoni realizuju svoje poslovne ideje i planove. Radi se o poslovnoj zoni i lokalitetu "Antena" kod Perinog Hana, koji je izuzetno pogodan za realizaciju poduzetničkih ideja s obzirom na to da Grad Zenica ne raspolaže sa pogodnijom i atraktivnijom lokacijom, a posebno je atraktivan lokalitet zbog izuzetnih saobraćajnih konekcija.

Iz Udruženja poslodavaca ZDK ističu da bi realizacijom izgradnje zeničkih poslovnih zona u Perinom Hanu i Banlozima veliku korist imali građani, ali i budžeti Grada Zenice i Zeničko-dobojskog kantona.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije