Radovi na uređenju Merhemića trga se odvijaju planiranom dinamikom

14.08.2017. 10:03 / Izvor: Akta.ba

Rekonstrukcijom ovog dijela Merhemića trga obuhvaćena je površina od 600 metara kvadratnih.

Na veliko oduševljenja naših sugrađana, a naročito stanovnika Ciglana, radovi na platou Merhemića trga koji su započeli 1. juna tekuće godine, odvijaju se prema predviđenim rokovima.

Rekonstrukcijom ovog dijela Merhemića trga obuhvaćena je površina od 600 metara kvadratnih. Prostor se nalazi uz pješačku zonu koja se proteže uz poslovno-ugostiteljske objekte. Predviđeno je popločavanje ovog dijela trga, postavljanje pratećeg mobilijara sa zasadima stabala i izgradnjom fontane u centralnom dijelu sa dva pristupna stepeništa.

Fontana će imati šest nivoa obrađenih granitom u obliku kvadrata niz koje bi se slijevala voda i ugrađenu led rasvjetu. Iznad fontane će biti četiri čelična stuba na koje će biti postavljene brisoleje kao zaštita od sunca.

Prema riječima šefa gradilišta iz firme “Bosman” Salke Osmankovića, završena je prva faza radova.

"Izvršeno je skidanje pločnika kao i uklanjanje betonske podloge. Izgrađene su rampe za invalide i stepenište, a trenutno radimo navodnjavanje fontane. Do kraja mjeseca bi radovi trebali biti privedeni kraju", istakao je Osmanković.

Općina Centar je za ovaj projekat iz budžeta izdvojila 286.222 KM, a građevinska firma „Bosman“ odabrana je kao najpovoljniji izvođač radova.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije